In cât timp este gata un dinte pe implant dentar?

24 Noiembrie 2018
Articol actualizat acum 8 luni
In cât timp este gata un dinte pe implant dentar?

O întrebare pe care mulți pacient care vor implanturi o au, este, în cât timp o să fie totul gata? în cât timp o să am dintele sau lucrarea gata de când mă apuc?

Operația de inserare a unui implant dentar durează în medie 30-45 minute... dar asta nu înseamnă că este gata. Vindecarea durează între 30 și 90 de zile funcție de sistemul de implanturi dentare Straumann, sau pana la 180 de zile minim dacă în zona în care se plasează implantul a fost nevoie de adiție de os sau sinus lift... la sistemele mai ieftine disponibile pe piață, perioada de vindecare poate fi mult mai mare decât în cazul celor premium cum sunt cele pe care le folosesc.

După perioada de vindecare începe perioada de încărcare protetică a implantului care durează în funcție de sistemul de care este nevoie. În general este nevoie de 14 zile dar poate ajunge până la 30 de zile (proteză pe sisteme speciale)

Pe perioada de vindecare în funcție de situația particulară a fiecărui caz, de zona în care este inserat implantul, pentru confortul psihic al pacientului, se pot realiza diferite tipuri de lucrări provizorii în primele 24-48 ore după etapa chirurgicală. Dacă implantul nu prezintă caracteristicile minime necesare nu se poate face încărcarea imediată cu o coroană provizorie și se poate opta doar pentru soluții provizorii care nu se sprijină direct pe implant.

Practic termenul în care un dinte pe implant este gata poate fi:

  • folosind sistemele de implanturi dentare medii de pe piață sau unele mai ieftine coroana definitivă se poate face după peste 90 de zile, de multe ori se mai așteaptă până la 6 luni...;
  • folosind sistemul de implanturi dentare Neodent se poate face încărcare imediată dacă osul în care se inseră implantul prezintă anumite caracteristici stric necesare, iar coroana finală se poate realiza după minim 90 de zile;
  • folosind sistemul de implanturi dentare Straumann Roxolid se poate realiza încărcare imediată dacă osul în care se inseră implantul prezintă anumite caracteristici stric necesare, iar coroana finală se poate realiza după minim 60 de zile la sistemul Roxolid SLA și 30 de zile la sistemul Roxolid SLActiv.