Implant Straumann

Implant Straumann Titanium BLT și Roxolid SLActive

Având o istorie de mai mult de jumătate de secol, Straumann s-a făcut remarcată și a devenit un lider în domeniul implanturilor dentare la nivel mondial. Reputația companiei este una care se bazează pe inovațiile aduse și pe rezultatele clinice dovedite în timp.

Mai bine de acum jumătate de secol (în anul 1954) se puneau bazele fabricii Straumann în inima micului sat elvețian Waldenburg. De atunci și până în prezent a urmat o cercetare continua și o dezvoltare permanentă astfel încât în anii 1980 Straumann devine lider mondial cu implanturile de osteosinteză.

Anii de cercetare Straumann au produs cea mai vastă gamă de implanturi de pe piață, astfel că în zilele noastre avem o gama variată de implanturi din care chirurgul poate alege astfel soluția optimă necesară pentru fiecare caz in parte.

Implantul Straumann Titanium BLT (Bone Level Tapered): poate cel mai folosit model de implant (a ieșit din oferta producătorului în anul 2021 și este înlocuit cu succes de linia de implanturi Neodent), oferă un aspect estetic și natural ulterior și oferă o mare flexibilitate în tratament și soluții protetice optime pentru toate zonele. Toate implanturile Straumann prezintă o suprafață tratată de tip SLA care reduce perioada de vindecare postoperatorie de la 4-6 luni la 2-3 luni, perioadă până când se poate realizata coroana definitivă. 

Implantul Straumann Roxolid SLA și SLActive BLT (Bone Level Tapered): printre ultimele generații de implanturi dentare realizate dintr-un aliaj de titan-zirconiu mult mai rezistent decât titanul pur, cu o excelență capacitate de osteointegrare (vindecare). Aceasta combinație de proprietăți este unică pe piață, oferind o perioadă vindecare foarte rapidă de de 8 săptămâni la Roxolid SLA și de 4 săptămâni pentru sistemul Roxolid SLActive, la ora actuală este cea mai rapidă perioadă de osteo-integrare a unui implant dentar.

Implantul Straumann Soft Tissue Level: un implant de nivelul gingiei, conceput pentru a simplifica tratamentul. Procedura chirurgicală într-o singură etapa permite o traumă minimă, fără incizii ale mucoasei care necesită perioade de vindecare, astfel se obține o recuperare mult mai rapidă, și timp redus până la realizarea lucrării protetice finale

Implantul Ceramic Straumann PURE: oferă o soluție estetică unică pentru tratarea pacienților cu exigente speciale. In timp ce unii pacienți au un biotip gingival subțire, ceea ce necesită o abordare specială a planului de tratament, alți pacienți pot dori doar o soluție de tratament lipsită complet de metale.

Implantul Straumann BLX: o line de implanturi gândite pentru inserare imediată post-extracțională și încărcare protetică rapidă.

Pentru toate intervențiile de chirurgie orală sau implantologie există posibilitatea folosirii A-PRF sau I-PRF.