Mergi la conţinutul principal
Implantologie orală - implanturi dentare Straumann Titanium & Roxolid Implantologie orală
Implantologia orală este o metodă de tratament din ce în ce mai utilizată în stomatologia actuală. Implanturile dentare sunt solicitate și utilizate pe scară largă ca alternativă modernă la protezarea (completarea spațiilor edentate) dentară clasică prin punți sau proteze acrilice.
Implant Straumann Titanium BLT și Roxolid SLActive Implant Straumann
Având o istorie de mai mult de jumătate de secol, Straumann s-a făcut remarcată și a devenit un lider în domeniul implanturilor dentare la nivel mondial. Reputația companiei este una care se bazează pe inovațiile aduse și pe rezultatele clinice dovedite în timp.
Implanturi dentare Straumann și Neodent - All on 4 sau All on 6 Implanturi All on 4/6
Tehnica protezării fixe pe mai multe implanturi dentare “All on 4” sau “All on 6” a fost inventată în anii '80 și se bazează pe principii apărute și acceptate încă din anii ’60. După anii 2000 s-au adus multe îmbunătățiri acestui protocol, la ora actuală majoritatea producătorilor dezvoltând sistemele proprii bazate pe acest principiu și care au diferite denumiri.
Implant dentar Neodent Acqua Implant Neodent Acqua
Implanturile dentare Neodent sunt produse în Brazilia, de cel mai mare producător din America de Sud și al doilea producător de la nivel mondial după numărul de implanturi dentare vândute și sunt lider de necontestat în țările din America Latină.
Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează? Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează?
Care sunt toate etapele pentru un succes la inserția unui implant dentar? Cât durează până e gata o coroană pe implant? Implantul dentar devine din ce în ce mai accesibil și mai des întâlnit ca variantă de tratament în stomatologia actuală.
Punte (lucrare) sau implant? Care este soluția pentru un dinte lipsă? Punte (lucrare) sau implant? Care este soluția pentru un dinte lipsă?
Implant dentar și coroană pe implant sau o punte din trei elemente? Ce este recomandat dacă ai un singur dinte lipsă?

O situație des întâlnita este absența unui singur dinte (cel mai des a primului molar) pentru care există cele doua soluții clare: o coroană pe implant sau o punte din trei elemente. Care e varianta cea mai corectă / bună / rentabilă / recomandată?
Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză? Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză?
Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns: Da. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, de pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu a pacienților sănătoși.
Avantajele și dezavantajele protezelor pe implanturi dentare Avantajele și dezavantajele protezelor pe implanturi dentare
Protezele dentare acrilice clasice pentru majoritatea celor care le au nu sunt deloc plăcute sau perfecte dar sunt mai bune decât nimic. In schimb o proteză (suprastuctură) pe implanturi dentare oferă mult mai multe avantaje.

Care sunt dezavantajele unei proteze acrilice dentare clasice?
Ce este implantul dentar? Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este la ora actuală soluția folosită pentru a înlocui una sau mai multe rădăcini dentare pierdute în timp sau extrase din diferite cauze.

Toate sisteme de implanturi de pe piață au cam aceeași idee în linii mari și folosesc cam aceleași materiale, diferențele sunt la nivel de tratare a suprafeței, de profil al spirelor, de conexiune cu bontul protetic...
Se pot pune implanturi dentare la pacienții cu diabet? Se pot pune implanturi dentare la pacienții cu diabet?
Acum mai bine de 10 ani când eram în facultate învățasem că la pacienții diabetici soluțiile de tratament cu implanturi dentare sunt un eșec. Între timp lucrurile s-au schimbat radical, și da, se pot pune implanturi la persoane cu diabet cu o rată de succes extraordinară.

Care sunt riscurile unei intervenții la un pacient diabetic?