Care sunt cele mai cunoscute și frecvente 10 mituri despre implanturile dentare în stomatologia modernă actuală?

1. Inserarea implantului dentar este una dintre cele mai dureroase proceduri stomatologice?

În timp ce majoritatea pacienților cred că implantul dentar doare, realitatea este cu totul și cu totul alta. Procedura de inserare a unui implant dentar este mult mai puțin dureroasa decât devitalizarea a doi dinți învecinați dintelui lipsa, pentru a face o punte.

Este normal să apară umflătură după inserarea unui implant dentar? Cât de mare? Pentru cât timp? Când apare și care sunt cauzele umflăturilor apărute la implanturile dentare?

Când este normal să apară și cât de mult? Este reacția normală a organismului la traumă (înțepăturile de la anestezia locală, incizia mucoasei, sutura...) ține de reacția locală a fiecărui pacient, dar apare destul de rar și este redusă:

La ora actuală în stomatologie există mai multe tipuri de coroane, dar care sunt diferențele, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material folosit. Ce tip de coroană sau punte dentară este cea mai bună? Variantele cunoscute până la ora actuală sunt: coroane și punți metalice, metalo-acrilice, metalo-compozit, acrilice, metalo-ceramice, ceramica pe zirconiu, integral zirconiu, integral ceramice.

Igiena pentru un implant dentar și pentru o coroană pe implant nu este greu de făcut, doar că trebuie poate puțin mai multă atenție și ceva mai mult timp dedicat decât în cazul unui periaj dentar normal pentru dinții naturali.

Periajul dentar se face și în zona implantului ca și când ar fi dinte natural, fără să fie necesare alte mișcări decât cele recomandate, adică de la gingie spre dinte, repetând de minim 3 ori pe fiecare față (limbă/obraz).