Mergi la conţinutul principal
Cum se folosesc corect mănușile, măștile, ochelarii? Cum se folosesc corect mănușile, măștile, ochelarii?
În ultimile zile am văzut mulți oameni cu măști, mănuși... dar care fac niște greșeli care anulează complet protecția acestora... cred că după 15 ani de experiență ca stomatolog timp în care am avut de-a face cu tot felul de pacienți cu tot felul de afecțiuni (hepatită B/C, HIV) pot să explic foarte clar cum se folosesc corect mănușile, măștile, ochelarii... în cazul protecției în cazul unei epidemii (Covid-19).
Recomandări și sfaturi stomatologice pentru gravide Recomandări și sfaturi stomatologice pentru gravide
Problemele stomatologice care apar la gravide în timpul sarcinii pot fi de cele mai multe ori evitate cu puțină grijă și puțin timp alocat zilnic doar pentru ele.
Ce este placa dentară? Ce este placa dentară?
Placa dentară este diferită de tartru / piatră dentară... dar este un fel de cauză inițială pentru multe alte probleme, cum este tartru, carii, gingivite...

Ce este placa dentară? este acel strat moale și lipicios care se găsește pe dinți la o perioadă de timp după masă, sau dimineața (dacă periajul de seară nu a fost făcut corect)... este format în cea mai mare parte din resturi de mâncare.
Cum se face corect igiena la implanturile dentare? Cum se face corect igiena la implanturile dentare?
Igiena pentru un implant dentar și pentru o coroană pe implant nu este greu de făcut, doar că trebuie poate puțin mai multă atenție și ceva mai mult timp dedicat decât în cazul unui periaj dentar normal pentru dinții naturali.
Cum să devii un adevărat maniac în curățarea și îngrijirea dinților? Cum să devii un adevărat maniac în curățarea și îngrijirea dinților?
Cum poți deveni un adevărat maniac în igiena dentara? Ce și cum să faci pentru a avea cei mai curați și frumoși dinți?

Dacă încă mai ai dinți în gură înseamnă că ști să te speli, sau ești norocos... dar dacă totuși vrei să mai ai dinți până când o să ajungi bătrân și ramolit? mai există și alte soluții recomandate:
Ce este dușul bucal, cum se folosește și la ce este util irigatorul oral? Ce este dușul bucal, cum se folosește și la ce este util irigatorul oral?
Ce este dușul bucal, cum se folosește și la ce este util? Ce poate face dușul bucal pentru igiena dinților tăi? Deși sună ciudat, spus de un stomatolog, dușul bucal este un aparat util pentru orice persoană care dorește să evite vizitele repetate la stomatolog.
Ce este și cum se folosește corect ața dentară (dental floss)? Ce este și cum se folosește corect ața dentară (dental floss)?
Cum se folosește corect ața dentară (dental floss)? Care este tehnică corect pentru a îndepărta placa dentara dintre dinți? În primul rând ai grijă că o să ajungi cu degetele în gură, asta înseamnă că trebuie să te speli pe mâini înainte... doar nu credeai că o sa-ți zic să ia grija să nu le muști?
Ce produce respirația urât mirositoare? De la ce miroase gura? Ce produce respirația urât mirositoare? De la ce miroase gura?
Respirația urât mirositoare (halena bucală / halitoza) apare aproape la toată lumea; poate fi permanentă (cronică) sau doar în anumite momente, după anumite alimente.

Halena cronică, permanentă are în general cauze grave bucale, care ar trebui remediate urgent:
Tratament de albire dentară sau curățare cu airflow? Ce apă de gură să folosești și cum se folosește apa de gură?
Ce este apa de gură, ce substanțe conțin cele medicamentoase, cum se folosește corect și la ce e bună și utilă?

Pentru dinți curați și cât mai sănătoși e nevoie de puțină grijă și ceva timp. Periuța și pasta de dinți, ața dentară pot face diferențe vizibile, dar nu tot timpul sunt suficiente aceste lucruri. Uneori, resturile alimentare nu sunt eliminate în întregime și de aici până la "dezastru" e o chestiune de noroc.
Cum se face igiena în timpul tratamentelor ortodontice? Cum se face igiena în timpul tratamentelor ortodontice?
Ce trebuie să eviți să faci cât porți aparatele ortodontice, cu ce se spală dinții, cum se curăță aparatele ortodontice (fixe sau mobile)? Purtarea aparatelor ortodontice presupune ceva atenție, dar și o igienă dentară mult mai atentă.

1. Alimentația este una normală, nu există restricții majore, doar puțină atenție...