Plimbare la Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este situata la aproximativ 100 kilometri de București, deci este foarte ușor accesibilă iar drumul de acces este foarte bun.

La accesul în salină este amenajată o parcare, iar accesul în salină se face cu niște microbuze destul de distruse și conduse de niște șoferi gen taximetriști... oricum măcar nu se mai face cu acel lift îngrozitor care era în copilărie.

Suprafața vizitabilă este mare comparativ cu înghesuiala de la Salina Praid, este bine ventilată, este curată și nu este aglomerată. În sistemul de sonorizare se aud un fel de pasarele, interesant. Sunt amenajate diferite spatii pentru sporturi și relaxare/tratament.

Modul în care sunt frezați pereții lasă vizibil foarte interesant modul de stratificare a straturilor de sare, iluminarea este bine făcută evidențiind ce trebuie.

Atenție la faptul că temperatura este destul de scăzută, e nevoie de pantalon și bluză.

Din punctul meu de vedere Salina Slănic este mult peste cea de la Praid, care a fost o dezamăgire mare pentru mine dar și peste cea de la Turda care e foarte mică și în care nu vezi nimic.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019