În vizită la Cetatea Alba Carolina Alba Iulia

Alba Iulia, orașul despre care istoria ne-a învățat ca a avut o importanță istorică, dar despre care multi ani am crezut ca aș face o veșnicie până acolo, dar am avut curaj să plec la drum până acolo și nu mi-a părut rău.

Prima surpriză a fost drumul care nu a durat decât 5 ore. .. Odată ajunși la cetate, am găsit o parcare mare fără taxă... Și de aici spre cetate, auzisem că e mare dar nu credeam că e un mic orășel... Prima impresie, foarte curat.

După ce am intrat oficial în incinta cetății, primul lucru pe care l-am văzut și vizitat a fost Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail. Spectaculoasă construcție și mult diferită de bisericile ortodoxe, pentru mine a fost prima oară când am intrat într-o biserică catolică, dar așa am înțeles de ce vesticii sunt mai evoluați...

De aici am străbătut cetatea pe aleea principală și am ajuns la Poarta a III-a a Cetății și la Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan; iar în continuare am coborât pe aleea care înconjoară cetatea intre cele două ziduri principale, și așa am descoperit cât de mare e în realitate.

După o plimbare care a durat ceva pe aleea dintre ziduri, am reintrat în cetate. Ce puteam să facem decât să mâncam un Kurtos Kalacs cald cu nucă și să stam pe o bancă că ne dureau picioarele.

Funcție de cât timp ai poți vizita sau face o grămadă de alte mici chestii de prin cetate, funcție de dorințe:
- celula în care a stat Horea;
- fotografii cu hangiii sau chiar cu Gărzile cetății;
- Sala Unirii împreună cu Muzeul Unirii;
- Catedrală Ortodoxă și Catedrala Româno-Catolică.

Concluzia noastră a fost că a meritat!!

cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
cetatea alba iulia
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Medic dentist

Alex Necula

alex_necula_stomatolog
web_design
Drepturile de autor asupra întregului conţinut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2017