Idei de călătorie sau plimbări de o zi prin România

De mai mulți ani am renunțat la ideea de a merge undeva și de a ne caza peste noapte, așa că încet încet am început să facem ture în diferite locații sau mai multe legate între ele, doar că plecam dimineața și ne întoarcem seara/noaptea... cum eu nu am problemă cu condusul, nu e nici o problema să facem 700-1000 km într-o zi.

cetatea_feldioara

În vizită la Cetatea Feldioara - renovată

Complet necunoscută pentru mine până acum câteva zile Cetatea Feldioara a fost o surpriză plăcută. Proaspăt refăcută, cred că am ajuns la ea chiar în prima zi după terminarea lucrărilor, pot spune că arată chiar interesant. Cetatea Feldioara este o cetate mică, care nu este impresionantă prin dimensiuni sau poziție

cetatea_fagarasului

Vizită la Cetatea Făgărașului și Muzeul Țării Făgărașului

Cautând ce se mai poate vizita, fără să am o idee anume... am găsit niște referiri la Cetatea Făgărașului și Muzeul Țării Făgărașului... căutat mai mult și am ajuns la concluzia că trebuie văzute. După un drum de aproape 5 ore am ajuns, am oprit în parcarea amenajată și am intrat... prima impresie: frumos, curat, amenajată...

cetatea_alba_iulia

În vizită la Cetatea Alba Carolina Alba Iulia

Alba Iulia, orașul despre care istoria ne-a învățat ca a avut o importanță istorică, dar despre care multi ani am crezut ca aș face o veșnicie până acolo, dar am avut curaj să plec la drum până acolo și nu mi-a părut rău.

cetatea_rasnov

Plimbare în zona Râșnov

Cetatea Râșnov, Dino Park și Peștera Valea Cetății, două obiective turistice foarte apropiate și un parc pentru cei mici, situate într-o zona ușor accesibilă, la 20 kilometri de Brașov și 25 de Predeal.

cetatea_trascau

În vizită la Cetatea Trascăului (Colțești) trecând prin Cheile Vălișoarei

Când ajungi în zona Alba Iulia, iți recomand să faci o vizită și la Cetatea Trascăului trecând pe la Cetatea Aiudului și prin Cheile Vălișoarei, este un drum de aproximativ 50 de kilometri.

cetatea_sarmizegetusa

In vizită la Cetatea Sarmizegetusa și Rezervația de zimbri Hațeg

Cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana și Rezervația de zimbri de la Hațeg sunt doua repere turistice care merită vizitate în aceeași plimbare pentru că sunt la doar 25 kilometri una de alta. 

castelul_corvinilor

În vizită la Castelul Corvinilor din Hunedoara și Cetatea Deva

Hunedoara un oraș care a trăit în jurul unui combinat siderurgic care e ca și mort, un oraș în care drumul spre oraș este destul de prost și în care ca să ajungi la Castelul Corvinilor sau Huniazilor ai nevoie de GPS, că indicatoare mai puțin...

cetatea_calnic

În vizită la Cetatea țărănească Calnic și Cetatea Slimnic

Cetatea țărănească Calnic și Cetatea Slimnic sunt două repere istorice despre care nu auzisem absolut nimic, cum sigur mai sunt multe altele despre care nu am auzit nimic până acum. Cetatea țărănească Calnic am descoperit că este inclusă în patrimoniul UNESCO, asta înseamnă că are ceva deosebit... și da are ceva deosebit. 

cetatea_rupea

În vizită la Cetatea Rupea

Despre Cetatea Rupea nu auzisem până nu demult, poate nu am fost bun la istorie... dar întâmplător am văzut câteva poze care m-au făcut să o țin minte și să vreau să o văd. Drumul până la Cetatea Rupea e ok, ușor și plăcut dar e bine să fie făcut în timpul săptămânii dacă e cazul sa treci pe Valea Prahovei, altfel iți trebuie multa răbdare sau folosirea unei variante gen DN1A Cheia.

cetatea_enisala

În vizită la Cetatea Medievală Enisala și Cetatea Histria

Când eram copil am învățat la istorie că în Dobrogea au existat orașe și cetăți vechi, dar nu știam că unele mai sunt încă vizibile, credeam că toate sunt una cu pământul, așa că am vizitat două, una de care nu auzisem și una care în mod normal a fost importantă în istorie.

rapa_rosie

Plimbare la Râpa Roșie - Sebeș

Am văzut niște poze interesante de la Râpa Roșie, Sebeș, Județul Sibiu... așa că am hotărât să vedem cu ochii noștri și pe asta... Cum din București nu sunt decât aproximativ 350 kilometri am plecat... Pitești, Vâlcea, Valea Oltului, Sibiu, Sebeș... și de aici balamuc...

salina_praid

Plimbare la Salina Praid și Sovata

6 ore de mers cu mașina pentru a ajunge la una dintre cele mai urâte și prost amenajată atracție turistică, pe care mulți o îndrăgesc dar nu știu de ce... Am ajuns în Praid... ușurel spre salină, cautând parcarea amenajată de proprietarii salinei și plătită cu o sumă modică de 10 lei.... am ajuns, am parcat.

slanic_prahova

Plimbare la Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este situata la aproximativ 100 kilometri de București, deci este foarte ușor accesibilă iar drumul de acces este foarte bun. La accesul în salină este amenajată o parcare, iar accesul în salină se face cu niște microbuze...

salina_turda

În vizită la Salina Turda

De câțiva ani tot am auzit numai lucruri de genul cea mai .. salina din România... Așa că în prostia mea, am și crezut tot ce am auzit sau văzut prin poze, chiar dacă toate pozele sunt făcute la 2-3 chestii... Salina Turda era pe lista de locuri pe care am vrut să le vizitam, mai ales că am văzut salinele de la Slănic și Praid era normal să mergem și la cea pe care o laudă lumea... 

muzeul_satului_sibiu

Vizită la Muzeul Satului Astra din Sibiu

Să ajungem până la Muzeul Satului Sibiu din București ne-a luat 4 ore, deci nu e prea departe, dacă ma gândesc că până la cel din București facem o oră... Dar oare a meritat? Noi am fost la început de martie și se pare că nu a fost cea mai bună alegere.

cetatea_capidava

Vizită la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei

Încercarea de a vizita ceva frumos sau niște cetăți dacice în zona Dobrogei ne-a dus la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei... Care cetate? Ce cetate?

castelul_bran

In vizită la Castelul Bran - Brașov

Cine nu a auzit de Castelul Bran? Cine nu a auzit de așa-zisul Castelul lui Dracula... Cine nu l-a vizitat încă? tu? atunci trebuie să-ți faci drum să-l vizitezi, merită, mai ales după ce este în administrare privată, renovat și foarte bine îngrijit.

cascada_bigar

Plimbare la Cascada Bigăr, Cazanele Dunării și statuia lui Decebal

Dacă despre Cazanele Dunării am auzit aproape toți, despre Cascada Bigăr eu nu știam, dar dacă vezi pozele aproape sigur ști despre ce e vorba dar nu știai cum se numește. Drumul până în zona este destul de lung și nu tocmai relaxant dar nu e imposibil.

horezu

Pe unde te poți plimba și ce poți vizita în zona Horezu - Vâlcea

Orașul Horezu din Județul Vâlcea este un punt de atracție turistica prin atelierele de ceramica dar și prin obiectivele turistice care pot fi vizitate în zona. Din București sunt aproximativ 220 kilometri iar ca timp e undeva la 3-3,5 ore de condus (autostrada de Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu).

valea_prahovei

Plimbare in zona Valea Prahovei

Valea Prahovei... zona cea mai vizitată de cei din București și nu numai... dar ce poți să faci în zonă? pe unde poți să te plimbi? ce poți vedea? în afară de ce știe toată lumea... Canionul / Cascada 7 Scări, Lacul Scropoasa, Cascada 7 Izvoare, Castelul Cantacuzino din Bușteni...

Sarmizegetusa

În vizită la cetatea dacică Sarmizegetusa Regio

Din puțina istorie pe care o mai țin minte, știam că Cetatea Sarmizegetusa Regio a fost capitala dacilor... deci ne așteptam ca refacerea acesteia pe fonduri europene să fie spectaculoasă... ne așteptam...

cetatea_argamum

Vizită la Cetatea Argamum și Cetatea Halmyris

După ce am terminat cu Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei, am plecat spre Cetatea Argamum și Cetatea Halmyris unde am ajuns după o mică aventură de 15 kilometri pe drumul județean 222... unde erau mai multe gropi decât urme de asfalt.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019