Mergi la conţinutul principal
Extracție dentară simplă sau chirurgicală | zona Ion Mihalache - Turda Extracție dentară
Extracția dentară urmărește îndepărtarecompletă a unui dinte afectat puternic care produce procese patologice locale sau loco-regionale care nu mai pot fi rezolvate prin alte tratamente stomatologice conservative. O extracție dentară poate fi simplă (de dorit) sau chirurgicală, atunci când este nevoie de intervenții la nivelul gingiei sau osului.

Extracția dentară este indicată atunci când:
Extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Extracție molar de minte
Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții care se realizează des în ultima perioadă, cauza fiind erupția defectuoasă la generațiile mai tinere și poziționările anormale.
Chirurgie orală, extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Chirurgie orală
Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.
Extracție dentară prin alveolotomie Extracție dentară prin alveolotomie
Extracție dentară prin alveolotomie este o tehnică chirurgicală stomatologică prin care se realizează extragerea (eliminarea) unor dinți sau a unor resturi de rădăcini, la care nu se mai pot folosi tehnicile și metodele clasice stomatologice. Accesul la resturile dentare se face din lateral (exterior), după îndepărtarea gingiei și crearea unei ferestre de acces prin peretele de os exterior.
Consumul de lactate după operațiile stomatologice Consumul de lactate după operațiile stomatologice
De ce se recomandă să nu se consume lactate (lapte, iaurt, smântână, cașcaval, brânză...) după operațiile stomatologice (extracții, inserare de implanturi...)? explicațiile sunt simple și logice...
Extracție dinte inclus (canin, premolar, molar de minte) Extracție dinte inclus
Dinții incluși sunt acei dinți definitivi care s-au format, dezvoltat dar care nu au putut să erupă din lipsă de spațiu sau din cauza poziției / direcției incorecte de dezvoltare, și astfel au rămas blocați în os. Acești dinți se observă în majoritatea cazurilor doar pe o radiografie panoramică sau prin bombarea anormală a osului și a gingiei, situație foarte rar întâlnită. 
Stomatologie copii | Extracție dinte de lapte copil Extracție dinte de lapte
Dinții de lapte au un rol important în alimentația copilului, cât și în procesul de dezvoltare normală ulterioară a dinților definitivi și a oaselor maxilare.
Indicații după extracții de dinți sau implanturi dentare? Indicații după extracții de dinți sau implanturi dentare?
Ce nu trebuie nu faci și cât timp după o intervenție de chirurgicală orală (extracție dinți mai ales molari de minte, operații de parodontologie, rezecție apicală, inserția de implanturi dentare)?
Se pot face intervenții stomatologice la pacienții cu anticoagulante? Se pot face intervenții stomatologice la pacienții cu anticoagulante?
Se pot face intervenții stomatologice sângerânde (extracții), sau se pot pune implanturi dentare la pacienții care au tratamente cu medicamentele anticoagulante sau antiagregante plachetare recomandate de către cardiolog? 
Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte? Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte?
Care sunt semnele că molarii (măselele) de minte trebuie scoși (extrași)? De ce trebuie extrași molarii de minte chiar dacă nu sunt cariați sau dureroși? Durere la deschiderea gurii, dureri care iradiază spre ureche, obraz umflat și muscat frecvent sună cunoscut?