Mergi la conţinutul principal

Fațete integral ceramice

transparent
Fațete integral ceramice Ivoclar IPS e.max | zona Ion Mihalache - Turda
transparent

Fațetele ceramice sunt învelișuri subțiri realizate pe ceramică presată, care se aplică doar pe fața vizibilă a dinților, în special la dinții frontali superiori, refăcându-le fizionomia mult visată.

Fiecare fațetă este unică ca formă, culoare și corectează estetic dinții deteriorați, fie că este vorba carii, fracturi, diastemă (strungăreață), ciobituri, colorații persistente sau permanente, dinți ușor înghesuiți sau abrazați (tociți).

Este printre puținele modalități de a obține rapid zâmbetul de vis, fiind un tratament foarte folosit de starurile de la Hollywood sau cele din show-biz.

Fațetele ceramice sunt foarte subțiri, dintele este șlefuit foarte puțin, manopera este este considerată minim invazivă. Medicul dentist le pregătește în cabinet, șlefuind 0,5-0,7 mm de pe o față, comparativ cu o coroană, când dintele necesită pierdere de substanță dură de minim 1,5 mm pe toate fețele sale.

Avantajele fațetelor ceramice:

  • Rapiditate: reprezintă tratamentul ideal în cazul dinților cu probleme, pătați, colorații persistente sau deformați; cu ajutorul fațetelor și coroanelor din ceramică sau zirconiu, putem obține o dantură corect aliniată, luminoasă și frumoasă, într-un timp scurt.
  • Estetică: cu ajutorul fațetelor din ceramică presată putem corecta forma dinților, mărimea, culoarea și alinierea: textura și transluciditatea sunt similare cu cea a dinților naturali.
  • Minimal invaziv: realizarea fațetelor dentare implică șlefuiri minore ale smalțului dinților, păstrând totodată dintele viu fără sensibilitate ulterioară
  • Stabilitate în timp: fațetele dentare din ceramică reprezintă o soluție de reabilitare estetică a zâmbetului cu bune rezultate în timp, fiind net superioară albirii sau refacerii cu materiale compozite.
full li

 

UPDATE 20 NOIEMBRIE 2020: Dată fiind situația epidemiologică generată de creșterea alarmantă și continuă a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 / COVID-19, NU se mai fac programării decât pentru urgențe majore ale pacienților existenți sau a familiilor acestora, urgențe care nu pot fi ținute în limite decente cu antiinflamatoare sau antibiotice. Programările făcute pot fi anulate dacă situația o va impune. Mulțumesc pentru înțelegere.