Tratamente de albire dentară

În majoritatea cazurilor dinții își modifica culoarea datorita infiltrării smalțului cu diferite substanțe care colorează din alimente precum: cafeaua, nicotina, vinul rosu, ceaiul, ciocolata etc. care dau o tentă gălbuie sau chiar maronie.

Gelurile de albire folosite oxidează aceste colorații organice și redau strălucirea și albul natural al dinților. Structura dentară rămâne neafectata deoarece gelurile de albire profesionale interacționează doar cu substanțele organice infiltrate în smalț și nu au capacitatea de a afecta substanțele anorganice (smalțul).

Dinții la care s-a scos nervul (devitali) în urmă cu ani, se colorează în timp dar pot beneficia de un sistem de albire endodontic care consta în aplicarea substanței de albire și în interiorul dintelui.

Cu ce se face albirea? Există doua modalități de albire e dinților: acasă și în cabinetul stomatologic. Ambele sisteme utilizează paste sub forma de gel, fiind diferite doar concentrația substanței active și modalitatea de aplicare pe dinți (în mulaje/gutiere sau cu pensula). În cât timp se realizează albirea?

Durata unei ședințe variază de la câteva minute la ore în functie de sistemul utilizat. Unele substanțe de albit sunt activate mai rapid de lumina de la lămpi cu leduri similare celor cu care se realizează obturațiile (plombele). Utilizarea unei astfel de lămpi scade semnificativ timpul dar pot apare dinți sensibili.

Substanțele de albire care se folosesc acasă în timpul nopții (în gutiere) au concentrație scăzuta. Este posibil ca pe durata tratamentului de albire să apară sensibilitate sau chiar durere. Acesta poate fi prevenită de medicul dentist prin aplicarea unor tratamente cu substanțe desensibilizante, cel mai bune sunt cele cu fluor.

Deja merg la Alex de cativa ani.. si mai fara frica de dentist decat inainte :) Alex face si treaba buna si destule glume cat sa uiti ca ti-e frica.

albire_dinti
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019