Echivalență "grup-seturi" SRAM, Shimano, Campagnolo

25 Aprilie 2017
Articol actualizat acum 1 an
Echivalență "grup-seturi" SRAM, Shimano, Campagnolo

Unul dintre cele mai populare subiecte de discuție în lumea ciclismului amator este "ce group-set aleg?". Grup-seturile sunt împărțite în două branduri importante, fiecare oferind mai multe nivele de performață și preț.

În primul rând, cei doi mari producători, Shimano și SRAM au fiecare istoria lui, fiecare tradiția lui, fiecare poate fanii și piața lui. Shimano are în spate zeci de ani de experiență (din 1921), în timp ce SRAM este relativ nou pe scena (din 1987). Dar, în lumea tehnologiei, vârstă și tradiția nu contează întotdeauna foarte mult , acesta fiind motivul pentru care SRAM a fost în măsură să ocupe rapid o mare parte a pieței.

Ca în toate domeniile, calitatea are prețul ei, corect sau nu, dar este în general direct proporțional. În general SRAM este recunoscut pentru schimbătoarele foarte precise cam în orice condiții, în timp ce Shimano este mai plăcut, mai silențios, mai fin, mai ușor de întreținut. Alegerea finala ține de preferințele fiecăruia sau de ce sa nu fiu corect de buget. Eu unul, recunosc, sunt fan SRAM.

  Shimano SRAM Campagnolo
MTB Entry Tourney - -
  Altus X3 -
  Acera X3 -
MTB Mediu Alivio X4 -
  Deore X5 -
  SLX X7 -
MTB Race XT X9 -
  XTR X0 -
  - XX -
Road Entry Claris Apex Xenon
  Sora Apex Veloce
Road Mediu Tiagra Rival Athena
  105 Force Chorus/Centura
Road Race Ultergra Force Record
  Dura-Ace Red Super Record