Mergi la conţinutul principal
Turul cetăților antice din Dobrogea (Județele Constanța și Tulcea) Turul cetăților antice din Dobrogea (Județele Constanța și Tulcea)
Zona Dobrogei este plină de cetăți antice dacice: Cetatea Capidava, Histria, Enisala, Argamum, Halmyris... Tomis... de unele poate ai auzit de altele poate nu și încă câteva care din păcate nu prea le găsești ușor și nici nu prea e ceva de văzut la ele.
Vizită la Cetatea Argamum și Cetatea Halmyris Vizită la Cetatea Argamum și Cetatea Halmyris
După ce am terminat cu Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei, am plecat spre Cetatea Argamum și Cetatea Halmyris unde am ajuns după o mică aventură de 15 kilometri pe drumul județean 222... unde erau mai multe gropi decât urme de asfalt.
Vizită la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei Vizită la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei
Încercarea de a vizita ceva frumos sau niște cetăți dacice în zona Dobrogei ne-a dus la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei... Care cetate? Ce cetate? E gata din 2015 adică de acum 3 ani, dar când am fost noi nu se putea vizita, așa că noi am vizitat-o de dincolo de gard... penibil.
În vizită la Cetatea Medievală Enisala și Cetatea Histria În vizită la Cetatea Medievală Enisala și Cetatea Histria
Când eram copil am învățat la istorie că în Dobrogea au existat orașe și cetăți vechi, dar nu știam că unele mai sunt încă vizibile, credeam că toate sunt una cu pământul, așa că am vizitat două, una de care nu auzisem și una care în mod normal a fost importantă în istorie.