Mergi la conţinutul principal
Detartraj cu ultrasunete (îndepărtare tartru) și periaj profesional Detartraj cu ultrasunete
Detartrajul cu ultrasunete și periajul dentar profesional sunt cele mai simple și eficiente proceduri stomatologice de profilaxie și curățare a dinților de tartru (piatră), colorații sau pete de la fumat, cafea și alte alimente.
Profilaxie dentară - control stomatologic | zona Ion Mihalache Profilaxie dentară
Ce este "profilaxia dentară"?
Ce este detartrajul cu ultrasunete? Ce este detartrajul cu ultrasunete?
Detartrajul cu ultrasunete este o manoperă stomatologică care ține de zona de profilaxie dentară... și care are ca scop îndepărtarea depozitelor / depunerilor de tartru (piatră) de pe dinți, dintre dinți, sau de sub gingii (sub-gingival).
Care sunt cauzele, semnele și tratamentul parodontozei (paradontozei)? Care sunt cauzele, semnele și tratamentul parodontozei (paradontozei)?
Sângerarea gingivală se întâlnește la peste 90% din populație. Sângerările periodice sau care nu dispar trebuie să te îngrijoreze. Ce este parodontoza? Boala parodontală (cunoscuta și sub denumirile de parodontoză, paradentoză sau parodontopatie) este o afecțiune cronică de tip inflamator a gingiei și a țesuturilor de susținere a dintelui iar netratată duce la pierderea tuturor dinților prin retracția generalizată și accentuată a osului.
Ce este placa dentară? Ce este placa dentară?
Placa dentară este diferită de tartru / piatră dentară... dar este un fel de cauză inițială pentru multe alte probleme, cum este tartru, carii, gingivite...

Ce este placa dentară? este acel strat moale și lipicios care se găsește pe dinți la o perioadă de timp după masă, sau dimineața (dacă periajul de seară nu a fost făcut corect)... este format în cea mai mare parte din resturi de mâncare.
Detartraj cu ultrasunete sau curățare cu airflow? Detartraj cu ultrasunete sau curățare cu airflow?
Care e diferența între detartrajul cu ultrasunete și curățarea dinților cu sistemul airflow (profijet)? Ce poate și ce nu poate face fiecare?

Detartrajul cu ultrasunete se folosește pentru:
Ce produce respirația urât mirositoare? De la ce miroase gura? Ce produce respirația urât mirositoare? De la ce miroase gura?
Respirația urât mirositoare (halena bucală / halitoza) apare aproape la toată lumea; poate fi permanentă (cronică) sau doar în anumite momente, după anumite alimente.

Halena cronică, permanentă are în general cauze grave bucale, care ar trebui remediate urgent:
Ce este tartrul dentar (piatra dentară)? Ce este tartrul dentar (piatra dentară)?
Tartrul dentar, sau popular piatra, este acel strat dur și colorat de la alb, galben până la-brun depus pe dinți... este o acumulare de placă bacteriană care în tip s-a întărit prin mineralizare pe suprafața dinților.

Se depune în general pe suprafața internă a dinților inferiori, mai ales a celor frontali, pe suprafața exterioară a molarilor superiori... zone cu dinți înghesuiți și încălecați.
Detartrajul cu ultrasunete este periculos pentru dinți? Detartrajul cu ultrasunete este periculos pentru dinți?
Detartrajul cu ultrasunete este periculos pentru dinți? Doare foarte tare, sparge dinții, distruge smalțul, sparge plombele și ceramica, dinții o să se miște după... mituri.

Orice dentist cu capul la locul lui o să-ți spună că detartrajul cu ultrasunete este o măsură de profilaxie ce ar trebui să fie făcută cu regularitate undeva la 6-12 luni. Orice stomatolog care susține contrariul... ceva nu e în regulă cu capul lui. 
De ce să faci detartraj cu ultrasunete și periaj profesional anual? De ce să faci detartraj cu ultrasunete și periaj profesional anual?
Ce este detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional? Pentru ce este bun? Strică dinții? Cât de des trebuie făcut?

Detartrajul cu ultrasunete este una dintre cele mai simple proceduri stomatologice. Este minim invazivă și este recomandată tuturor persoanelor cel puțin o dată pe an, pentru eliminarea depunerilor de tartrului și prevenirea apariției inflamării gingiilor.