Sigilare șanțuri și fosete dinți la copii

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților, alături de fluorizare, este o metoda de prevenire a cariei dentare și se face de cele mai multe ori la dinții permanenți, de obicei imediat după ce au erupt (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și premolari în intervalul de vârsta 6 – 15 ani), la dinții de lapte fiind mai greu de făcut din cauza vârstei la care apar.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor este considerata cea mai sigură metodă de profilaxie, alta fiind tratamentele de fluorizare.

Pot fi sigilați doar dinții care nu prezintă carii dentare incipiente, doar după ce sunt curățați în prealabil prin periaj profesional dar nu se folosește deloc freza. Pentru sigilare se folosesc materiale/rășini compozite fluide de diferite nuanțe sau cimenturi ionomere de sticlă cu conținut ridicat de fluor.

Dinții sigilați trebuie controlați periodic !! pentru că nu se folosesc adezivi puternici și există posibilitatea desprinderii materialelor folosite, recomandare fiind odată la 6 luni.

Sigilarea dinților este o metoda de prevenție recomandată tuturor copiilor, pentru a prevenii apariția cariilor de pe suprafețele ocluzale (cele pe care se mestecă), însă este obligatorie în următoarele cazuri:

  • copii cu carii multiple la nivelul dinților temporari;
  • copii cu nevoi speciale care nu își pot efectua corespunzător igiena orală;
  • copii care consuma cantități mari de dulciuri.

Alex va ramane stomatologul meu for life. Mi-am invins traumele cauzate de medicii "stomatologi" peste care am dat. Alex este foarte rabdator, atent la detalii si te scoate din cadrul scenariului clasic de "chinuiala".

sigilare_dinti
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019