Obturație (plombă) pe dinte definitiv

Cariile, acele mici puncte negre pe care le vezi pe dinții celui mic, par inofensive și nu par a trebui să fie luate în seamă... din păcate este complet greșit. De ce? Pentru că la cel mic față de tine, igiena nu este punctul lui forte, smalțul (acel strat dur de la suprafața dintelui) nu este complet format și maturat și să nu uităm dulciurile și sucurile pe care cel mic le adoră și efectul pe care acestea le au asupra dinților.

Dintre dinții definitivi, cei mai afectați de carie sunt molarii de 6 ani, sau prima măseluță care îi apare piticului în spatele dinților de lapte în jurul vârstei de 6 ani plus/minus 6 luni. Cel mai bine pentru a evita carierea acesteia este sigilarea șanțurilor imediat după apariție.

Semnele că un dinte este cariat sunt, în ordinea apariție dar și a gravității:

  • punct mic negru într-un șanț sau zonă greu accesibilă;
  • zona albă cretoasa sau ușor gri;
  • durere ușoară trecătoare la dulce sau foarte rece;
  • zonă care reține mâncarea;
  • durere de mai lungă durată la dulce sau rece;
  • durere care trezește din somn pe copil;
  • durere pulsatorie sau abces vestibular.

În funcție de momentul în care cel mic ajunge la dentist, este posibil să nu fie nevoie de anestezie iar curățatul să fie foarte ușor de suportat. Dacă dintele a fost deja sensibil la dulce sau rece este foarte probabil să fie nevoie de anestezie, iar dacă durerile au fost mai mari de poate ajunge la tratamente de canal asemănătoare cu cele ale adultului.

Pentru mine a fost cu totul altceva față de stomatologii anteriori (că nu le place să le zici dentiști). Profesionist, prietenos, lucreaza cu grijă, îți spune ce face, echipamente bune, prețuri decente, ce să mai... L-am recomandat și il voi recomanda în continuare oricui!

plombe_copii
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019