Cum se pot muta toate conturile Google Authenticator pe alt telefon?

20 Septembrie 2020
Articol actualizat acum 11 luni
Cum se pot muta toate conturile Google Authenticator pe alt telefon?

Codurile de siguranță pentru autentificarea în doi pași generate cu Google Authenticator sunt din ce în ce mai folosite și sunt extrem de importante... pierderea lor poate duce la pierderea accesului la multe conturi importante. 

Cum poți muta (exporta și importa) conturile pe alt telefon cu sistem Android sau cum poți avea aplicația funcțională pe mai multe telefoane în același timp? Foarte simplu.

Odată cu ultimele versiuni ale aplicației problema se rezolvă extrem de simplu. Trebuie să ai instalată minim versiunea 5.10 pe ambele sisteme Android. Dacă nu o ai sau nu se poți face actualizarea o găsești pe APKMirror (poți intra folosind acest link).

Odată instalată ultima versiune mai ai de făcut doar câțiva pași extrem de simpli:

  • din telefonul sursă, meniul setări ale aplicației intri în "Transfer accounts", alegi export și lași codul QR generat pe ecran
  • din telefonul nou, meniul setări ale aplicației intri în "Transfer accounts", alegi import și scanezi codul QR generat pe ecranul telefonului sursă

După acești pași, ai aplicația funcțională pe două dispozitive... ai nevoie și pe altul, repeți pașii... acum ai codurile generate de mai multe dispozitive, nu mai ai emoții. Eu unul folosesc un telefon mai vechi pe post de back-up, pentru că fără aceste coduri aș fi putea pierde accesul la aplicații sau situri extrem de importante.

NU uita să pui parolă la telefon sau la aplicație (opțiune disponibilă pe unele softuri de protecție cum este BitDefender Security), pentru că cine are acces la telefon, are acces și la codurile generate de aplicație!!