Cum se poate curăța memoria telefonului cu Google Files Go

17 Aprilie 2018
Articol actualizat acum 9 luni
Cum se poate curăța memoria telefonului cu Google Files Go

Cum multe aplicații zic că fac chestii pentru telefon dar majoritatea nu fac nimic sau sunt pline de malware, Google a decis să lanseze propria aplicație... Files Go, care curăță memoria telefonului de fișierele care nu mai sunt necesare sau poate muta fișiere direct între telefoane.

Ce face de fapt Google Files Go? Este un manager de fișiere clasic dar care are și opțiunea de transfer directă între două telefoane a unor fișiere. Aplicația are filtre automate inteligente care găsesc gunoiul din telefon... fișiere vechi, poze și filme care au fost copiate în Google Photos, aplicații nefolosite...

In funcție de situație aplicația recomandă cea mai bună soluție, dezinstalarea, ștergerea sau mutarea pe cardul de memorie.

Dacă la început aplicația nu făcea decât câteva lucruri simple, cu fiecare actualizare mai apare ceva nou, care face ca aplicația sa devina din ce în ce mai interesanta. Acum poți căuta un fișier sau poți sorta fișierele în funcție de sursa lor...

O funcție interesantă este posibilitatea de trimitere ușoara și rapidă a fișierelor între doua telefoane fără să fie nevoie de internet sau cabluri, doar folosind o conexiune directă wireless între cele două.

În perioada următoare, cel mai probabil aplicația Google Files Go pare că va deveni o aplicație nelipsită de pe telefoanele cu Android, mai ales la cele mai puțin performante care nu au multă memorie, sau care nu acceptă carduri de memorie de capacitate mare.