Cum poți să slăbești ușor? metode simple și la îndemâna oricui

18 Octombrie 2017
Articol actualizat acum 1 săptămână
slabit

Deci dacă chiar vrei să slăbești... de ce te duci cu mașina la sală și te chinui să o parchezi cât mai aproape de sală? de ce te duci cu mașina în parc ca să alergi? de ce te chinui să te duci cu mașina sau autobuzul la cumpărături când faci 10-15 minute pe jos? care e idee să bei o cola, să mănânci o merdenea sau să te oprești la fast-food după ce pleci de la sală? 

Să fi mai slab, sau cum se zice acum fit... este o dorință pe care mulți o au dar pentru care majoritatea nu fac mai nimic în mod serios, dar le place să se plângă că e greu și să se laude cu ce fac pentru asta, cum aleargă ei, cu participă la tot felul de crosuri... dar fără efect, tot ca Miss Piggy arată.

Să te duci la sală sau să alergi seara în parc, nu e suficient atâta timp cât consumi numai prostii care par nevinovate dar au multe calorii:

  • bei zilnic cola, fanta sau echivalente uneori chiar și sucurile care par naturale sunt niște bombe calorice;
  • bei cantități importante de bere.
  • mănânci zilnic produse de patiserie, covrigi, biscuiți, pâine... 
  • mănânci zilnic câteva bomboane, puțină ciocolată, niște înghețată...

Dacă te uiți la ce mănânci puțin vei vedea că un pateu are cam 3-400 calorii, o ciocolată 5-600, un covrig 300... și tot așa. Cum poți afla câte calorii bagi în gură zilnic? Foarte simplu: folosești o aplicație pe telefon care contorizează caloriile (ex: MyFitnessPal, Lifesum) și vei avea o surpriză când vei vedea ce ușor se depășește limita recomandată pentru tine.

Cum poți afla câte calorii consumi într-o zi? telefonul în care ai instalat Google Fit poate face minuni... sau orice altă aplicație care monitorizează activitățile zilnice. Pentru cei mai pătrunși există brățări fitness, sau smartwach-uri care fac acest lucru... iar în ultima perioadă au devenit chiar foarte accesibile.

Cum poți consuma ceva mai multe calorii?

  • du-te la cumpărături pe jos, nu mori dacă mergi 30 de minute sau faci și o plimbare până în mall..
  • 2-3 stații de autobuz se pot face ușor pe jos în 15-20 minute deci nu trebuie să mai stai să aștepți, să te mai înghesui...
  • ieși la o plimbare pe jos ori de câte ori poți... 
  • folosește bicicleta, trotineta, rolele... mersul pe jos pentru a ajunge la servici... uneori ajungi la fel de repede sau oricum mai relaxat decât cu mașina.
  • când te duci la munte renunță la telecabină și mașină... la pas pe poteca marcată...

Chestii banale, simple, ușoare, pentru care nu trebuie să te chinui, ar trebui să fie ceva normal, dar pentru majoritatea sunt niște evenimente rare.

Până la urmă e o chestie de voință pentru a renunța sau limita consumul de alimente și băuturi care sunt niște bombe calorice. Nu există scuza că nu ai timp, poți mânca doar mai puțin, nu există scuza că nu ai bani și timp de sală pentru că mersul pe jos e moca, nu există scuza că nu poți renunța la mașină, e doar o chestie de comoditate și obișnuință, de statut social... pentru mulți e vorba doar de nesimțire, nepăsare sau comoditate, nu e vorba de nimic altceva...