Mergi la conţinutul principal
Protetică fixă și mobilă - coroane, punți și proteze | zona Ion Mihalache Protetică fixă și mobilă
Ce înseamnă "protetică" dentară? Dacă aș spune pivoți, coroane și punți metalo-ceramice, coroane și punți de ceramică pe suport de zirconiu, integral ceramice sau ceramică presată, proteze acrilice parțiale și totale clasice sau pe sisteme speciale (capse, magneți, culise), coroane pe implanturi dentare, aș spune de fapt "protetică fixă și mobilă".
Coroană sau punte metalo-ceramică | zona Ion Mihalache - Turda Coroană metalo-ceramică
Coroana metalo-ceramică este recomandată în cazul în care dintele a suferit o pierdere semnificativa din structură. Oferă aspectul natural al dintelui, iar în cazul respectării regulilor de igienă și profilaxie dentara poate avea o durată de viață de peste 10 ani.

Ce este coroana metalo-ceramică total fizionomică?
Coroană ceramică pe suport zirconiu | zona Ion Mihalache - Turda Coroană ceramică pe suport zirconiu
Coroanele de ceramică pe suport zirconiu oferă estetică și rezistență, îndeplinind cele mai înalte cerințe ale pacientului, deoarece poate realiza o lucrare protetica fixă estetică, rezistentă și fără suport metalic.

Care sunt avantajele unei coroane ceramice pe suport zirconiu?
Ce este pivotul  endodontic sau RCR-ul dentar? Ce este pivotul endodontic sau RCR-ul dentar?
Pivotul dentar endodontic, RCR-ul sau dispozitivul corono-radicular... este o piesă importantă în refacerea unui dinte distrus sau pentru armarea pe viitor a unui dinte cu risc major de fractură.

Pivotul dentar sau RCR-ul este o piesă care face trecerea între rădăcina unui dinte și corona acestuia, introdusă pe traiectul fostului canal al nervului dentar.
Coroană metalo-ceramică, zirconiu sau integral ceramică? Coroană metalo-ceramică, zirconiu sau integral ceramică?
La ora actuală în stomatologie se folosesc 3 tipuri de  coroane: metalo-ceramică, ceramică pe suport de zirconiu și integral ceramice. Care sunt diferențele și în ce cazuri sunt indicate? 

Metalo-ceramică este cea mai des folosită în ultimii poate 20 de ani. Este rezistentă, poate rezolva multe situații prin punți de 3-4 elemente, are o estetică de nota 9 în zonele laterale și undeva în jur de 7-8 în zona frontală.
Când nu se mai poate plomba un dinte și trebuie făcută coroană? Când nu se mai poate plomba un dinte și trebuie făcută coroană?
In cei peste 10 ani de stomatologie, întrebarea care am auzit-o cel mai des cred că a fost: de ce nu se mai poate plomba dintele? de ce trebuie îmbrăcat? de ce trebuie făcută coroană?
Ce tip de coroană sau punte dentară este cea mai bună pe dinte sau implant? Ce tip de coroană sau punte dentară este cea mai bună pe dinte sau implant?
La ora actuală în stomatologie există mai multe tipuri de coroane, dar care sunt diferențele, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material folosit. Ce tip de coroană sau punte dentară este cea mai bună? Variantele cunoscute până la ora actuală sunt: coroane și punți metalice, metalo-acrilice, metalo-compozit, acrilice, metalo-ceramice, ceramica pe zirconiu, integral zirconiu, integral ceramice.
De ce trebuie schimbate coroanele, punțile și plombele la 10 ani? De ce trebuie schimbate coroanele, punțile și plombele la 10 ani?
In general recomandarea stomatologului referitoare la plombe, coroane, punți este să fie schimbate la 10 ani, dar de ce trebuie schimbate chiar dacă nu te supără?

Plombele au o viață mai mică decât coroanele, ele încep să prezinte semne de uzură, mici fisuri, se impregnează. Coroanele și punțile nu se colorează și dacă nu ai avut ghinion să crape ceramica, ele ca piese nu pățesc nimic niciodată, dar problema e din altă parte..