Anodonția este o anomalie dentară de număr, caracterizată prin absența unuia sau a mai multor dinți de pe arcadă. Interesează în special dentiția permanentă și numai în mod excepțional pe cea de lapte.

Anodonția parțial redusă este lipsa unui singur dinte de pe arcadă, fără să fi fost extras în prealabil. Această variantă pune probleme de rezolvare speciale în cazul în care există și se păstrează un spațiu interdentar. 

Amelogeneza este un proces genetic de formare a structurii smalțului dentar, care are ca punct de plecare ameloblastomul, element primar tânăr, care generează apariția matricei smalțului dentar. Pe matricea de smalț se formează prismele de apatită, ce vor constitui unitatea morfo-funcțională a smalțului.

Când a fost cazul să cumpăr un sistem de monitorizare video pentru pitic, am tot căutat, am citit review-uri, nu la noi ci pe site-uri serioase din afară și am găsit un sistem de monitorizare bebeluș cel mai pun cu putință.

Owlet Monitor Duo... este cel mai bun performant și interesant sistem de monitorizare a unui bebeluș disponibil pe piață. Ce înseamnă Duo? cameră video și "șosetă" pentru puls  și oximetru.

Camera este mică, simpatică, are un suport magnetic care permite orientarea ușoară:

Numerotarea dinților la adult sau la copil este foarte simplă și logică. Cum se face numerotarea dinților? fiecare dinte are un cod din doua cifre, prima este cifra care dă zona, a doua este cea care dă poziția în zonă.

Gura este împărțită în patru cadrane/sferturi, pornind de la linia mediană... numărătoare se face dreapta sus 1, stânga sus 2, stânga jos 3, dreapta jos 4, astfel se obține prima cifră. La copii la dinții de lapte se numără cu 5, 6, 7, 8.

Dinții de lapte au un rol important în alimentația copilului cât și în procesul de dezvoltare normală ulterioară a dinților definitivi dar și a oaselor maxilare.

Din această cauză se recomandă păstrarea dinților de lapte cât mai mult cu putință până la înlocuirea lor cu cei permanenți. Extracția prematură a acestora poate duce la anomalii de poziție a dinților definitivi, fiind nevoie de cele mai multe ori de tratamente ortodontice ulterioare.

Dinții de lapte se extrag doar în următoarele cazuri: