Mergi la conţinutul principal

Rezecție apicală

transparent
Operație de rezecție apicală | zona Ion Mihalache - Turda
transparent

Operația de rezecție apicală constă în îndepărtarea chirurgicală a vârfurilor rădăcinilor dinților care suferă infecții sau procese inflamatorii cronice și care nu mai pot fi tratați pe cale endodontică împreună cu osul afectat din jurul lor.

Prin operația de rezecție apicală se elimină și tratează:

  • infecții cronice localizate la apexurile dentare (vârful rădăcinii), care creează abcese repetate sau fistule;
  • chisturi de mici dimensiuni localizate în jurul unor rădăcini dentare, sau lângă;
  • eliminarea complicațiilor apărute ulterior obturațiilor de canal cu depășire;
  • eliminarea vârfurilor de rădăcini pe care tratamentul endodontic nu este posibil din cauza formei acestora.

Operația de rezecție apicală se poate face la unul sau mai mulți dinți, atâta timp cât afectarea radiculară nu depășește 1/3 din lungimea rădăcinii, zona afectată nu este în relație directă cu canalul mandibular sau sinusul maxilar. În aceste cazuri recomandarea este extracția dintelui afectat, așteptarea vindecării și realizarea unei punți sau coroane pe implant.

În cazurile în care distrucția osoasă este de mari dimensiuni se poate face o adiție de os artificial pentru o vindecare mai rapidă și limitarea distracției osoase.

Pentru toate intervențiile de chirurgie orală sau implantologie există posibilitatea folosirii A-PRF sau I-PRF.

UPDATE IANUARIE 2021: Dată fiind situația epidemiologică generată de numărul de infecții SARS-CoV-2 / COVID-19, pentru protecția întregii echipe, a familiilor și a ta, toate programările se fac doar după evaluarea fiecărui caz iar prioritatea este stabilită doar pe criterii medicale. Orice programare făcută poate fi amânată sau anulată dacă situația o impune.