Operație de rezecție apicală

Operația de rezecție apicală constă în îndepărtarea chirurgicală a vârfurilor rădăcinilor dinților care suferă infecții sau procese inflamatorii cronice și care nu mai pot fi tratați pe cale endodontică împreună cu osul afectat din jurul lor.

Prin operația de rezecție apicală se elimină și tratează:

  • infecții cronice localizate la apexurile dentare (vârful rădăcinii), care creează abcese repetate sau fistule;
  • chisturi de mici dimensiuni localizate în jurul unor rădăcini dentare, sau lângă;
  • eliminarea complicațiilor apărute ulterior obturațiilor de canal cu depășire;
  • eliminarea vârfurilor de rădăcini pe care tratamentul endodontic nu este posibil din cauza formei acestora.

Operația de rezecție apicală se poate face la unul sau mai mulți dinți, atâta timp cât afectarea radiculară nu depășește 1/3 din lungimea rădăcinii, zona afectată nu este în relație directă cu canalul mandibular sau sinusul maxilar. În aceste cazuri recomandarea este extracția dintelui afectat, așteptarea vindecării și realizarea unei punți sau coroane pe implant.

În cazurile în care distrucția osoasă este de mari dimensiuni se poate face o adiție de os artificial pentru o vindecare mai rapidă și limitarea distracției osoase.

Dr. Necula are rabdare si insipra incredere. Am ajuns la cabinetul dumnealui dupa o experienta negativa ce m-a tinut departe de dentist cativa ani, iar el m-a ajutat sa trec peste aceasta frica de dentist si mi-a reparat probleme serioase. A facut intreaga experienta usoara si fara durere. De fiecare data domnul doctor mi-a explicat posibile solutii, avantaje si dezavantaje, precum si detalii privind procedura, insa nu mi-a fortat niciodata decizia. Recomand cabinetul dr. Necula oricui are nevoie de dentist (sie copil sau adult)!

rezectie_apicala
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019