Chirurgie orală, parodontală, extracție molar de minte

Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.

Pentru orice extracție de dinti care implică posibil tăierea gingiei, frezarea osului cu echipamente dedicate, extracția unor resturi de rădăcini dentare este nevoie de intervenții de mică chirurgie orală.

Dinții sunt considerați pierduți sau trebuie extrași dacă: sunt cariați sau fracturați mult sub nivelul gingiei, au fracturi care sunt propagate mult pe rădăcină, au suferit abcese în mod repetat care au distrus osul, prin poziția lor creează probleme dinților vecini.

Molarii de minte trebuie extrași dacă: sunt cariați și nu pot fi obturați ușor, se inflamează în mod repetat și creează disconfort, creează presiune pe dinții vecini, apare limitarea deschiderii gurii, mai ales dimineața.


Chiuretajul gingival și sub-gingival (în câmp închis) prin care se realizează curățarea/eliminarea completă a țesuturilor care au fost afectate ireversibil, pentru a încerca stoparea avansării bolii de la stadiul respectiv. În general prin aceasta procedură se realizează îndepărtarea profundă a depozitelor de tartru dar și a țesuturilor moi afectate.

Operația cu lambou (chiuretaj în câmp deschis) este soluția cea mai radicală, fiind indicată când pungile au o adâncime medie spre mare (peste 5 mm); această procedură constă în îndepărtarea tuturor țesuturile afectate și permite o bună reatașare a mucoasei prin folosirea de substanțe regenerative (Emdogain). Majoritatea pacienților care au fost diagnosticați cu parodontită moderată până la severă trebuie să urmeze această procedură.

Alex ar trebui sa scrie o carte, "How to break your patient fear of the dentist: for dummies!" :). Iar eu as putea regiza un film, "How I stopped worrying and learned to love the dental drill". In alta ordine de idei, preturi bune si servicii de calitate. Recomand!

chirurgie_stoamtologica
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019