Mergi la conţinutul principal

Chirurgie orală

transparent
Chirurgie orală, extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda
transparent

Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.

Pentru orice extracție de dinti care implică posibil tăierea gingiei, frezarea osului cu echipamente dedicate, extracția unor resturi de rădăcini dentare este nevoie de intervenții de mică chirurgie orală.

Dinții sunt considerați pierduți sau trebuie extrași dacă: sunt cariați sau fracturați mult sub nivelul gingiei, au fracturi care sunt propagate mult pe rădăcină, au suferit abcese în mod repetat care au distrus osul, prin poziția lor creează probleme dinților vecini.

Molarii de minte trebuie extrași dacă: sunt cariați și nu pot fi obturați ușor, se inflamează în mod repetat și creează disconfort, creează presiune pe dinții vecini, apare limitarea deschiderii gurii, mai ales dimineața.

Chiuretajul gingival și sub-gingival (în câmp închis) prin care se realizează curățarea/eliminarea completă a țesuturilor care au fost afectate ireversibil, pentru a încerca stoparea avansării bolii de la stadiul respectiv. În general prin aceasta procedură se realizează îndepărtarea profundă a depozitelor de tartru dar și a țesuturilor moi afectate.

Operația cu lambou (chiuretaj în câmp deschis) este soluția cea mai radicală, fiind indicată când pungile au o adâncime medie spre mare (peste 5 mm); această procedură constă în îndepărtarea tuturor țesuturile afectate și permite o bună reatașare a mucoasei prin folosirea de substanțe regenerative (Emdogain). Majoritatea pacienților care au fost diagnosticați cu parodontită moderată până la severă trebuie să urmeze această procedură.

Pentru toate intervențiile de chirurgie orală sau implantologie există posibilitatea folosirii A-PRF sau I-PRF.

UPDATE IANUARIE 2021: Dată fiind situația epidemiologică generată de numărul de infecții SARS-CoV-2 / COVID-19, pentru protecția întregii echipe, a familiilor și a ta, toate programările se fac doar după evaluarea fiecărui caz iar prioritatea este stabilită doar pe criterii medicale. Orice programare făcută poate fi amânată sau anulată dacă situația o impune.