Mergi la conţinutul principal

Cele mai bune pastile pentru infecții sau dureri de dinți

Cele mai bune pastile pentru infecții sau dureri de dinți

Majoritatea durerilor de dinți sunt tratate cu pastile, medicamente, leacuri băbești și dacă nimic nu mai are efect se ajunge într-un final de stomatolog. Dar care sunt cele mai bune pastile pentru durerea de dinți?

Durerile de dinți sunt date de evoluția cariilor în profunzime iar odată cu apropierea de nerv, durerile devin din ce în ce mai puternice și mai dese, și atunci este nevoie de antiinflamatorii.

Dacă durerile au fost de lungă durată sau probleme sunt vechi și în adâncime durerile sunt date de cele mai multe ori de apariția abceselor dentare (infecții) și atunci este nevoie de antibiotice și antiinflamatorii.

Care sunt cele mai bune antiinflamatorii pentru durerea de dinți? trecem peste cele cu efect redus că sigur nu mai este cazul...

  • Ibuprofen (Nurofen, Ibalgin, Advil, MIG, Rupan, Ibufen, Motrin)
  • Ketoprofen (Ketonal, Ketoprofen)
  • Metamizol sodic (Algocalmin, Piafen)
  • Nimesulid (Aulin, Nimesulid)

Care sunt cele mai bune antibiotice pentru infecțiile de dinți?

  • Amoxicilină (Augmentin, Ospamox)
  • Cefuroxim (Zinnat)

Eliberarea acestor medicamente se face doar pe bază de rețetă (formular rețetă electronică).

Nu uita că dacă durerea sau umflatura a dispărut este doar o liniște de moment, sigur problema va reapare, de cele mai multe ori mult mai violent decât prima dată... așa că ai în vedere să ajungi la stomatolog cât de repede se poate!

Toate aceste sfaturi trebuie folosite doar în cazuri de urgență când o programare de urgență la dentist nu poate fi realizată. Administrarea medicamentelor fără avizul unui medic se face pe proprie răspundere. Toate recomandările medicamentoase de mai sus sunt de ordin orientativ și trebuie luate ca atare.