Ce este periculos pentru dinți și gingii?

Ce obiceiuri, băuturi, alimente, mâncăruri nu sunt bune pentru dinți și gingii? Ce e bine să nu faci niciodată cu dinții? Ce irită și inflamează gingiile, colorează dinții? De la ce miroase gura?... Te gândești la dulciuri și fumat?

sfaturi_stomatologie
fumatul_dinti

Care sunt efectele fumatului asupra dinților și gingiilor?

Fumatul este un obicei vicios, care are efecte negative și neplăcute asupra întregului organism, așa cum o să-ți spună toți doctorii, dar aici noi vorbim de dinți și de cavitatea bucală (dinți, buze, limbă, gingii).

sfaturi_dinti

Ce să nu faci cu dinții? Greșeli frecvente în igiena dinților

Care sunt cele mai dese greșeli (mituri) pe care le poți face în igiena dentară a dinților:

parodontoza

Care sunt cauzele, semnele și tratamentul parodontozei (paradontozei)?

Sângerarea gingivală se întâlnește la peste 90% din populație. Sângerările periodice sau care nu dispar trebuie să te îngrijoreze. Ce este parodontoza?

bruxism

Ce este bruxismul (scrâșnitul dinților noaptea), cum se tratează?

Ce este bruxismul (scrâșnitul din dinți în timpul nopții), care sunt semnele, cauzele și cum se tratează (cu gutieră de bruxism)?

schimbat_lucrari

De ce trebuie schimbate coroanele, punțile și plombele la 10 ani?

In general recomandarea stomatologului referitoare la plombe, coroane, punți este să fie schimbate la 10 ani, dar de ce trebuie schimbate chiar dacă nu te supără?

alimente_periculoase

Care sunt cele mai periculoase alimente și băuturi pentru dinți?

Toată lumea știe că zaharul și dulciurile sunt periculoase pentru dinți, dar și alimentele acide sunt foarte periculoase pentru smalțul dinților, în timp ce cele bazice (alcaline) ar fi cele benefice cu efect anti-carie.

albire_dinti

Efectele secundare nedorite și periculoase ale tratamentelor de albire

Din ce în ce mai des sunt întâlnite problemele dentare apărute după efectuarea unei o albiri dentar sau a mai multora, fie acasă cu diferite produse din farmacii sau cumpărate din diferite site-uri, fie în saloane de cosmetică, fie folosind sfaturi găsite pe internet

albire_dinti

Cum poți avea dinții albi prin metode naturale... mit sau realitate?

Internetul este plin de metode, sfaturi, recomandări, tratamente naturiste pentru albirea dinților... lămâie, oțet, bicarbonat, cocos, căpșuni, sare, argilă....

dinti_dulciuri

Care sunt dulciurile bune și dulciurile rele care strică dinții?

În general se consideră că dulciurile sunt periculoase pentru dinți, indiferent de vârstă, dar nu toate sunt la fel de rele. Care sunt dulciurile rele și care sunt dulciurile bune pentru dinți?

dinti

10 obiceiuri care sigur iți strică dinții

Care sunt cele mai nocive obiceiuri, alimente sau băuturi care te vor face sigur să ai nevoie de un dentist? colorează, atacă, fisurează, fracturează, cariază...

tigari_electronice

Efectele țigărilor electronice

Țigările electronice au apărut în anul 2006 în Statele Unite și vor să înlocuiască fumatul clasic cu unul ceva mai puțin toxic. Dar care sunt efectele asupra gingiilor și dinților?

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019