Ce este implantul dentar?

31 August 2019
Articol actualizat acum 4 luni
Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este la ora actuală soluția folosită pentru a înlocui una sau mai multe rădăcini dentare pierdute în timp sau extrase din diferite cauze.

Toate sisteme de implanturi de pe piață au cam aceeași idee în linii mari și folosesc cam aceleași materiale, diferențele sunt la nivel de tratare a suprafeței, de profil al spirelor, de conexiune cu bontul protetic...

Majoritatea implanturilor dentare folosesc ca material titanul, aliaje de titan cu ceramică/oxid de zirconiu, sau foarte rar deocamdată doar ceramică.

Producătorii oferă diferite dimensiuni (lungime/grosime) care permit inserarea lor aproape oriunde, majoritatea sistemelor pleacă de la o lungime de 8 mm și ajung până la 16 mm, iar la grosimi variază în general în zona de 3,5 mm până la 5 mm. Există și sisteme cu lungime de 6 mm, sau cu grosime de 2,2 mm sau 6 mm... dar acestea se folosesc mai rar și doar în anumite condiții.

Care este principiul implantului dentar? simplu... se introduce în os (înfiletare după frezarea prealabilă)... se așteaptă vindecarea (lipirea osului se suprafața implantului)... după care se construiește partea vizibilă... Foarte simplu și surpinzător, fără dureri (sunt mai mici decât la o extracție ușoară).