Mergi la conţinutul principal

Ce este bontul de vindecare la implantul dentar?

Ce este bontul de vindecare la implantul dentar?

Dacă ai un implant dentar sau vrei unul, ai văzut că se vorbește de "bont de vindecare"... ce este, când și cum se folosește, pentru ce este nevoie de el?

Bontul de vindecare este o piesă care se montează în locul șurubului de închidere în implantul dentar după perioada de vindecare. Foarte rar se montează pe implant în aceiași ședință cu inserarea implantului, decizia aparține doctorului funcție de fiecare situație.

În majoritatea cazurilor bontul de vindecare de la implantul dentar se montează după confirmarea radiologică a vindecării și dezvelirea chirurgicală a acestuia. 

Rolul bontului de vindecare este dea configura gingia, pentru ca bontul protetic și coroana sau puntea să aibă o adaptare gingivală perfectă. Are o formă cilindro-conică cu înălțime diferite în funcție de grosimea gingiei și cu un diametru variabil dat de implantul folosit sau de sistemul protetic folosit.

Un aspect important... bontul protetic este o piesă sterilizabilă, refolosibilă, și obligatorie în pașii de tratament prin implant dentar. Altfel zis eu nu consider normal să existe un cost separat pentru această manoperă sau în nici un caz costurile aferente nu sunt mari...