Care este și cum alegi cel mai bun implant dentar?

11 Noiembrie 2017
Articol actualizat acum 1 an
Care este și cum alegi cel mai bun implant dentar?

La ora actuală la nivel mondial există câteva mii de producători de implanturi dentare, iar dintre aceștia câteva sute sunt prezenți și pe piața din România. Care ar fi criteriile pentru alegerea unui anumit sistem de implanturi dentare?

Care este experiența, feedback-ul și ce studii clinice are sistemul de implanturi? Un producător cu mulți ani și cotă mare de piață, a avut timp pentru verificarea și perfecționarea produselor prin observarea acestora pe termen lung. Un producător de implanturi nou apărut, face testarea pe pacienții noi direct, fără a avea un minim de 10-15 ani de teste, iar pacienții noi sunt un fel cobai, majoritatea fără să știe.

Grupul Straumann deține poziția unu privind volumul de vânzări de implanturi dentare pe piața globală (23% în 2016). Straumann are în prezent peste 60 de ani de experiență, peste 19 milioane de implanturi dentare vândute la nivel global și mii de studii clinice publicate.

Ce rată de succes are sistemul de implanturi? În general producători mici și medii nu au sau nu fac publice date referitoare la rata de succes a implanturilor pe termen scurt dar mai ales datele pe termen lung, cele de peste 10 ani. Dacă viața implantului este redusă, economia inițială pe care o faci acum nu va acoperii cheltuielile pentru înlocuirea lui.

Straumann are cea mai ridicată rată de succes documentată pe termen lung (peste 10 ani), situându-se pe locul unu global, cu o rată de succes de 98,8% la peste 10 ani de la inserarea implantului.

Ce garanție este oferită de producător pentru componentele implantului? Majoritatea producătorilor mici și medii oferă o garanție extrem de limitată pentru componentele sistemului (bont protetic, șurub de conexiune, sistemul de conexiune al implantului).

Straumann oferă garanție pe viață pentru toate componentele sistemelor (bont protetic, șurub de conexiune, sistemul de conexiune al implantului).

Unde sunt fabricate implanturile dentare? Este cunoscut faptul că există decalaje mari între tari, din punct de vedere al nivelului de trai, al gradului de educație, calificare profesională a angajaților dar și al nivelului de tehnologizare.

Implanturile dentare Straumann sunt fabricate în Elveția și sunt supuse unor proceduri extrem de stricte de control și verificare a calității înainte de a părăsi fabrica. De asemenea, sistemul de implanturi dentare Straumann îndeplinește numeroase standarde, precum: EU MDD 93/42/ECC as amended by 2007/47EC, US FDA 21CFR 820, Japanese PAL, Canadian CMDCAS, ISO 13485.

In viitor, vei mai putea găsi componente pentru implantul dentar inserat? Este posibil ca în viitor să apară modificări în situația clinica dentară și să fie necesare componente suplimentare compatibile cu modelul de implant dentar de care ai beneficiat. Nu de puține ori apar situații în care nu se mai pot găsi componente necesare unor anumite modele de implant dentar, fie pentru că producătorul respectiv a dat faliment, fie pentru că a ales să oprească complet suportul pentru modele de implanturi dentare scoase din producție.

Prin programul Straumann Classic, Straumann oferă componente pentru orice model de implant dentar Straumann fabricat după anul 1974. Având în vedere vechimea și mărimea companiei Straumann, poți fi sigur că și peste zeci de ani vei mai găsi componente pentru implanturile Straumann folosite acum.

Peste 15 ani sau chiar mai mult, vei fi mulțumit cu alegerea pe care ai făcut-o astăzi? Un implant dentar de calitate este o investiție făcută pe termen lung, poate chiar pe viață. Implanturile dentare nu sunt consumabile, pentru a fi schimbate periodic cu altele mai noi.

Imaginează-ți că mâine vor fi trecut 10, 15, 20, 30, sau și mai multi ani de la tratamentul cu implanturi dentare de care ați beneficiat astăzi. Privind în urmă, o să-ți pară bine sau rău de alegerea producătorului de implanturi dentare? O eventuală economie făcuta astăzi va mai părea la fel de avantajoasă? Sau, pe de altă parte, vei dori să fi ales de la început o soluție cu adevărat premium cum este implantul Straumann?

Dacă consideri că Straumann este producătorul de implanturi dentare pe care vrei să le ai, nu îți rămâne decât să faci primul pas in acest sens, să te programezi pentru o consultație și un plan de tratament bazat pe implanturile grupului Straumann: Straumann Standard, Straumann Roxolid SLA sau SLActive.