Care este cea mai bună și precisă aplicație pentru vreme?

21 Iunie 2022
Articol actualizat acum 6 zile
vremea

Dacă vrei să faci o ieșire cu familia în natură, vrei să faci un grătar, vrei să faci o tură cu bicicleta... sau doar vrei să ști cum să te îmbraci, este nevoie să ai o prognoză meteo cât mai precisă și detaliată.

Cum în România, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) are un stil execrabil de prognoze, de exemplu un întreg județ este în cod de ploaie sau ninsoare dar fenomenele se manifestă doar în zona de munte a județului, în București de dau coduri de furtună pentru tot orașul și Ilfov, dar se manifestă doar în anumite cartiere... în ultimii ani am testat tot felul de situri sau aplicații meteo internaționale.

Pe vremuri am folosit cu încredere Accuweather, la care prognozele pe următoarele ore dar și pe câteva zile erau chiar foarte precis, problema este că de prin 2018 a început să aibă  mici scăpări care au evoluat până la prognoza complet eronată pentru chiar și pentru 24 ore, erori mari în cantitățile de precipitații. Se zvonește prin târg că la versiunea Premium încă ar fi ok, dar la versiunea free toți mai mulți utilizatori din întreaga lume au observat o scădere semnificativă a preciziei informațiilor.

Am trecut la următoarea Weather.com... o calitate decentă a informațiilor dar cu erori mai ales la prognozele pe câteva zile... joi ziceau că ploua tot weekend, vineri la fel, sâmbătă schimbau complet, era soare și cald și așa stăteai ca boul în casă.

Am încercat Wunderground, care este cam același cu Weather, doar că folosește mai multe informații adunate de la extrem de multe stații meteo particulare. Are zile foarte bune și zile proaste...

După atâta distracție am început să caut și să răscolesc... nu mai vreau un serviciu din State, voiam un serviciu "local", european și am găsit mai multe referințe către Foreca, un serviciu dezvoltat în Finlanda, cu acoperire internațională. Toate referirile și review-urile erau bune. Instalat, testam...

Ce îmi place la Foreca? instalată în aprilie/mai 2022

  • notificări de vreme rea sau ploaie cu 30-45 minute înainte de a începe
  • posibilitatea de setare a 10 locații cu notificări de ploaie;
  • precizie mare în prognozele imediate sau în cele pe 3-5 zile (confirmate prin prezența în locație)