Mergi la conţinutul principal
De ce poate merge greu sau prost internetul și ce poți face? De ce poate merge greu sau prost internetul și ce poți face?
Multă lume se plânge că internetul merge greu fie el pe telefon, prin wireless sau chiar pe un calculator conectat la o rețea pe cablu UTP. Care sunt cauzele posibile și ce poți să faci pentru a folosi internetul la maximum de viteza posibilă?

1. Pe telefon, folosind rețeaua 3G/4G sau superioară oferită de operator, viteza este influențată de:
Care sunt cele mai bune și rapide servere DNS publice gratuite? Care sunt cele mai bune și rapide servere DNS publice gratuite?
Schimbarea serverului DNS folosit poate îmbunătății semnificativ siguranța navigării pe internet în zilele noastre. Dacă te-ai gândit la acest lucru și te tentează să renunti la serverele DNS oferite implicit de providerul tău de internet, vei găsi peste 15 posibile soluții, fiecare cu avantajele sale.
Cum faci un calculator cu Windows 10 mai rapid? Cum faci un calculator cu Windows 10 mai rapid?
Cum poți face un calculator pe care rulează Windows 10 să meargă mai repede? Există câteva setări care te pot ajuta să mai obții ceva viteză mai ales pe un calculator mai vechi sau care nu este foarte puternic.
Cum se mufează un cablu de rețea UTP pentru acasă? Cum se mufează un cablu de rețea UTP pentru acasă?
Cum se mufează un cablu de rețea UTP, care este ordinea firelor și de ce ai nevoie pentru sertizarea mufelor de rețea? Dacă vrei sa-ți tragi propriile cabluri și nu vrei să folosești "patch cord", sau ai nevoie de cabluri mai lungi sau mai scurte, e nevoie de îndemânare și câteva scule.

De ce ai nevoie?
Cum poți genera o parolă unică, puternică, greu spre imposibil de spart? Cum poți genera o parolă unică, puternică, greu spre imposibil de spart?
Multă lume folosește parole slabe fie din comoditate, fie pentru că nu știe care sunt regulile care fac o parolă puternică, greu de nimerit sau intuit pentru cineva care vrea să acceseze ilegal un cont. Care sunt regulile de generare pentru o parolă bună, care să te protejeze pe internet?
Cum poți trimite mesaje WhatsApp, Facebook Messenger sau SMS de pe un calculator? Cum poți trimite mesaje WhatsApp, Facebook Messenger sau SMS de pe un calculator?
Cum poți trimite mesaje pe WhatsApp, Facebook Messenger sau Android Messages (SMS) de pe un calculator? Este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un desktop sau laptop cu Windows sau Linux, un browser (ideal Chrome) și de o conexiune de internet activă pe telefon.

Mesaje pe WhatsApp de pe un calculator
De ce ai nevoie și cum se face o rețea wireless acasă? De ce ai nevoie și cum se face o rețea wireless acasă?
La ora actuală internetul este ceva de care ai nevoie aproape tot timpul, deci ideea de a avea o rețea proprie acasă la care să te poți conecta cu toate dispozitivele în același timp este o necesitate. Sunt mai multe variante de rețea, functie de ce ai nevoie.
5 semene ale unui SSD care urmează să se strice 5 semene ale unui SSD care urmează să se strice
Hard disk-urile noi de tip SSD (solid state drive) sunt mai rapide, mai stabile, consumă mai puțin curent decât cele tradiționale, dar au o viață mai mică... undeva 5-7 ani (viața estimată medie) asta nu înseamnă că toate crapă atât de repede, depinde și de cât sunt folosite și cum, depinde de producător, depinde de noroc...
Cele mai bune programe gratuite pentru Windows Cele mai bune programe gratuite pentru Windows
Majoritatea utilizatorilor care folosesc Windows caută să folosească cât mai multe programe gratuite, dar care sunt cele mai utile și bune programe free de calculator? Am încercat să fac o listă cu programele pe care eu le-am folosit sau testat în decursul anilor și de care am fost mulțumit, grupate pe categorii.
Cele mai bune 5 servere DNS pentru siguranța și viteză pe internet Cele mai bune 5 servere DNS pentru siguranța și viteză pe internet
Schimbarea serverului DNS folosit poate îmbunătății semnificativ siguranța navigării pe internet în zilele noastre. Dacă te-ai gândit la acest lucru și vrei să renunti la serverele DNS oferite implicit de providerul tău de internet, vei găsi 5 soluții gratuite, fiecare cu avantajele sale.

1. Google Public DNS - adrese IPv4: 8.8.8.8 și 8.8.4.4 sau IPv6 2001:4860:4860::8888 și 2001:4860:4860::8844