Calculatoarele și laptopurile, fără ele azi nu ne mai închipuim viața

Calculatoare, telefoane, tablete, siteuri și internet, fără ele azi nu mai putem face nimic. Dar cum facem să meargă bine și fără probleme?

calculatoare
software_windows

5 lucruri obligatorii care trebuie făcute după ce ai instalat Windows

Instalarea sistemului de instalare Windows pe un calculator este o treabă ușoară, partea grea e ce urmează să faci după ce ai terminat instalarea. Dacă procesul de instalare durează undeva între 30 și 60 de minute funcție de cât de performant este calculatoru, ce urmează durează uneori ore bune...

calculator_lent

Cele mai dese 6 motive pentru care un calculator merge greu

De ce merge calculatorul atât de greu? De ce se mișcă atât de încet? Este lucrul de care se plâng multi oameni...

router_acasa

Ce model de router wireless este cel mai bun?

Exista 2 tipuri de routere de internet: routere "simple" și routere wireless, ambele variante având variante pentru viteze de până în 100 Mbps sau peste de tipul Gigabite.

windows_rapid

Cum faci un calculator cu Windows 10 mai rapid?

Cum poți face un calculator pe care rulează Windows 10 să meargă mai repede? Există câteva setări care te pot ajuta să mai obții ceva viteză mai ales pe un calculator mai vechi sau care nu este foarte puternic.

retea_acasa

Cum se mufează un cablu de rețea UTP pentru acasă?

Cum se mufează un cablu de rețea UTP, care este ordinea firelor și de ce ai nevoie pentru sertizarea mufelor de rețea? Dacă vrei sa-ți tragi propriile cabluri și nu vrei să folosești "patch cord", sau ai nevoie de cabluri mai lungi sau mai scurte, e nevoie de îndemânare și câteva scule.

mutare_windows

Cum de face mutarea sistemului de operare Windows pe un hard disk nou?

Cum se face migrarea, clonarea sau mutarea completă a sistemului de operare Windows și a programelor instalate într-un calculator pe alt hard disk nou fie el HDD clasic sau SSD?

retea_acasa

De ce ai nevoie și cum se face o rețea wireless acasă?

La ora actuală internetul este ceva de care ai nevoie aproape tot timpul, deci ideea de a avea o rețea proprie acasă la care să te poți conecta cu toate dispozitivele în același timp este o necesitate. Sunt mai multe variante de rețea, functie de ce ai nevoie.

programe_calculator

Cele mai bune programe gratuite pentru Windows

Majoritatea utilizatorilor care folosesc Windows caută să folosească cât mai multe programe gratuite, dar care sunt cele mai utile și bune programe free de calculator?

router_setare

Cum se setează pas cu pas un router wireless rapid și ușor?

Setarea unui router wireless pentru a funcționa internetul și conexiunea wireless în rețeaua UPC, RDS sau Telekom nu este ceva dificil de realizat, trebuie doar să urmezi niște pași și niște reguli de bază, pentru setări de finețe e alta discuție... dar nu sunt necesare.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019