Mergi la conţinutul principal

Coroana dentară este acel dinte fals unic... care reface coroana unui singur dinte. Materialele din care poate fi făcută o coroană dentară sunt: complet metalică... nu am mai făcut de foarte mult timp așa ceva, metalo-ceramică un fel de standard, ceramică pe suport de zirconiu sau integral ceramică pentru zonele estetice.

Punțile dentare sunt lucrări protetice ce refac coroanele a minim doi dinți vecini, altfel spus mai multe coroane care sunt lipite una de alta... dar de cele mai multe ori completează spațiul rămas liber după pierderea a 1-2 dinți. Cele mai utilizare materiale pentru punți sunt metalo-ceramica în majoritatea cazurilor și ceramică pe suport de zirconiu.

O situație des întâlnita este absența unui singur dinte (cel mai des a primului molar), pentru care recomandarea mea 100% implant; nu există decât avantaje.

Care sunt etapele și costurile unei coroane sau punți?

  • timpul de realizare a unei coroane sau punți pe dinții naturali este de 7-10 zile și este nevoie de dar 2 ședințe (se adaugă dacă este cazul perioada pentru realizarea tratamentelor endodontice sau pentru realizarea pivotului în cazul dinților cu distrugere coronară mare)
  • costul variază funcție de sistemul ales și soluția necesară, o coroană cu tratament de canal și pivot este 1450 lei pe sistem metalo-ceramic... (verifică lista de prețuri)

Consultație online

Completează formularul pentru consultație online
Formular consultație online

Programează-te la cabinet

Vrei să-ți faci o programare? nimic mai simplu.
Programare