Mergi la conţinutul principal

Operațiile de chirurgie parodontală acoperă toate intervențiile care au loc la nivelul gingiilor afectate de inflamații cronice, altfel zis... parodontoză în diferite stadii de evoluție.

Chiuretajul gingival și sub-gingival (în câmp închis) prin care se realizează curățarea țesuturilor care au fost afectate ireversibil, pentru a încerca stoparea avansării bolii. În general prin aceasta procedură se realizează îndepărtarea profundă a depozitelor de tartru dar și a țesuturilor moi afectate. Este un fel de detartraj cu ultrasunete plus manual făcut sub anestezie locală

Operația cu lambou (chiuretaj în câmp deschis) este o soluția cea mai radicală, fiind indicată când afectarea parodontală este mai avansată; constă în îndepărtarea tuturor țesuturile afectate și permite o bună reatașare a mucoasei. Majoritatea pacienților care au fost diagnosticați cu parodontită moderată până la severă trebuie să urmeze această procedură. Operația constă în secționarea țesutului gingival, separarea de dinte, curățarea amănunțită și în profunzime folosind ultrasunetele, dar mai ales instrumente manuale, pentru a îndepărta tartrul, placa și țesuturile moi afectate ireversibil, din pungi.

Ulterior pentru o vindecare predictibilă și stoparea evoluției procesului distructiv se folosesc substanțe regenerative speciale care au ca rol "lipirea" gingiei de rădăcina dentară și stimularea regenerării structurilor parodontale (Emdogain).

Care sunt etapele și costurile operațiilor de chirurgie parodontală?

  • într-o ședință se poate interveni în general la 6-10 dinți, între ședințe este nevoie de câteva zile (5-10 în general)
  • costul variază funcție de zona afectată și de soluția aleasă

Consultație online

Completează formularul pentru consultație online
Formular consultație online

Programează-te la cabinet

Vrei să-ți faci o programare? nimic mai simplu.
Programare