Mergi la conţinutul principal

Deci există un abces dentar (umflătură) care este asociat cu un dinte dureros. Este vorba de o gangrena suprainfectată... altfel zis după ce a suferit mult nervul dintelui a murit (cel mai probabil dintele este cariat) și din cauza microbilor ajunși a apărut o infecție care s-a disipat în jurul dintelui la nivelul osului. 

Recomandare este să te programezi de urgență la un stomatolog, tratamentul cel mai probabil va fi tratament endodontic de canal sau dacă afectarea la nivelul osului este majoră, extracție dentară. Nu uita că o să fie nevoie și de o radiografie dentară retroalveolară sau panoramică.

Tratamentul de urgență până ajungi la medic este administrarea în urgență de antibiotic dar și antiinflamator, care vor reduce disconfortul și vor reduce șansa de mărire a abcesului dentar. O altă măsură utilă este o igienă foarte bună plus:

  • curățarea cu o scobitoare la nivelul cariei existente, eliminarea oricăror resturi de mâncare sau dinte afectat (astfel se poate obține o cale de drenaj a infecției)
  • înțeparea cu un ac de seringă steril în zona de bombare maximă a abcesului (DOAR DACĂ ESTE PE GINGIE NU ÎN OBRAZ) și obținerea unei alte zone de drenaj

Rețetă online

Completează formularul pentru generarea rețetei
Formular rețetă

Programează-te la cabinet

Vrei să-ți faci o programare? nimic mai simplu.
Programare