Mergi la conţinutul principal

Durere permanentă difuză în zona din spate, cu iradiere mai ales spre ureche, de multe ori cu limitarea deschiderii gurii... cauza e 99% un molar de minte. Poate fi un molar de minte prezent în gură sau de multe ori este un dinte care a erupt parțial sau deloc (blocat în os). Am văzut molari de minte care au început să erupă și la vârste de 50 de ani... 

Recomandare este să te programezi de urgență la un stomatolog dar doar după ce episodul acut s-a diminuat, tratamentul cel mai probabil va fi extracție dentară, sau în unele cazuri eliberarea presiunii prin îndepărtarea gingiei care îl acoperă. Nu uita că o să fie nevoie obligatoriu și de o radiografie dentară panoramică.

Tratamentul de urgență până ajungi la medic este administrarea de antiinflamator și antibiotic, care vor reduce disconfortul și vor reduce șansa de apariție sau limitarea a infecției în zona. Un alt sfat foarte util este spălarea foarte bine a zonei, folosirea apei de gură (Listerine) cât se poate de des, iar dacă dintele este vizibil spălarea în jurul lui cu un jet de apă cu presiune (dus bucal, o seringă...) pentru eliminarea oricăror resturi alimentare din zonă.

Rețetă online

Completează formularul pentru generarea rețetei
Formular rețetă

Programează-te la cabinet

Vrei să-ți faci o programare? nimic mai simplu.
programare