Respirația urât mirositoare (halitoza) este una dinte cele mai neplăcute afecțiuni, pentru că nu afectează doar igiena locală dar afectează și relațiile personale. Există cauze locale care pot produce miros neplăcut dar și alimente care consumate, au ca efect apariția respirației urat mirositoare.

Zaharul - sub toate formele, este "alimentul" de bază pentru toate bacteriile care produc atât carii cât și o respirație urât mirositoare.

Ce este apa de gură, ce substanțe conțin cele medicamentoase, cum se folosește corect și la ce e bună și utilă?

Pentru dinți curați și cât mai sănătoși e nevoie de puțină grijă și ceva timp. Periuța și pasta de dinți, ața dentară pot face diferențe vizibile, dar nu tot timpul sunt suficiente aceste lucruri. Uneori, resturile alimentare nu sunt eliminate în întregime și de aici până la "dezastru" e o chestiune de noroc.

Cum poți deveni un adevărat maniac în igiena dentara? Ce și cum să faci pentru a avea cei mai curați și frumoși dinți?

Dacă încă mai ai dinți în gură înseamnă că ști să te speli, sau ești norocos... dar dacă totuși vrei să mai ai dinți până când o să ajungi bătrân și ramolit? mai există și alte soluții recomandate:

1. Periuța electrică; un mod foarte bun de a îmbunătății periajul clasic mai ales în zonele în care periuța clasică nu poate realiza mișcări.

Studiile arată faptul că sexul oral (sperma) are efecte benefice asupra dinților (nu aș putea să zic cine a făcut aceste studii...). Există păreri împărțite cum că sexul oral este benefic pentru dinți... dar sperma chiar albește dinții? sau e doar un mit? E sexul oral periculos?

Sperma întărește și albește smalțul, combate cariile datorită mineralelor pe care le conține precum zincul și calciul, iar prin pH bazic neutralizează aciditatea, la fel ca și guma de mestecat... diferența este că guma de mestecat este disponibilă oricând și poate fi folosită și în public...