Antibiotice sau antiinflamatorii pentru dinți?

27 Decembrie 2020
Articol actualizat acum 4 luni
Antibiotice sau antiinflamatorii pentru dinți?

Antibiotice sau antiinflamatorii pentru dinți? Am auzit pe mulți că iau pentru răceală antibiotice iar pentru infecțiile de la dinți antiinflamatorii / antidurere... Dar ce medicamente este corect să iei în funcție de problema avută?

Regula de bază este simplă și este eficientă în cele mai multe cazuri... Durerea se tratează cu antiinflamatorii, infecția cu antibiotice, invers nu există efectul dorit:

  • dacă există doar durere la stimuli termici, lichide sau alimente - evitat stimulii care sunt dureroși, antiinflamatorii, igienă cât se poate de riguroasă... stomatolog când se poate
  • dacă există durere mare la atingere cu senzația de dinte înalt - antiinflamatorii la nevoie și obligatoriu antibiotice în regim de urgență... radiografie și stomatolog rapid
  • dacă există abces - antibiotice de urgență, antiinflamatorii doar la nevoie ... radiografie și stomatolog urgent

Ordinea teoretică crescătoare a antiinflamatoarelor este: aspirină, paracetamol, ibuprofen în multele variante comerciale, ketoprofen.... plus algocalmin sau Aulin... fiecare reacționează la numite substanțe mai bine.

Ordinea teoretică crescătoare a antibioticelor este greu de spus, este influențată de multe aspecte, dar cele mai folosite substanțe în zona stomatologică sunt: amoxicilină, metronidazol, eritromicină, cefuroximă.

Administrarea medicamentelor fără avizul unui medic se face pe propria răspundere. Recomandările de mai sus sunt orientative și trebuie luate ca atare.

Formular reteta online

Consultatie online