Infecțiile dentare care se manifestă prin umflături (abcese) sau inflamații ale gingiilor sunt unele dintre cele mai neplăcute probleme stomatologice, iar de cele mai multe ori apar și în cele mai proaste momente (weekend, concedii). 

Cum de cele mai multe ori durează până când poți ajunge la stomatolog, este nevoie de o soluție rapidă care să poată ține sub control infecția și care ideal să o facă să dispară... singura soluție este administrarea de antibiotice, dar ce antibiotic este bun pentru infecția din sfera stomatologică?

Antibioticul Augmentin sau echivalența acestuia de la alți producători (Amoksiklav / Amoxiplus / Ospamox / Aurobindo...) este un medicament care combină două substanțe active: amoxicilină și acid clavulanic.

Spectrul de acțiune este cel indicat în cazul majorității infecțiilor care apar în cavitatea orală, deci ar fi eficient în cazul infecțiilor cu origine dentară.

Sunt eficiente antibioticele care au substanță activă amoxicilină pentru infecții sau abcesele dentare? răspuns ... nu prea, așa că de mulți ani majoritatea producătorilor de medicamente folosesc o combinație între amoxicilină și acid clavulanic.

Dar este eficientă combinația amoxicilină cu acid clavulanic? până în urmă cu 4-5 ani mergea fără probleme, chiar foarte bine, dar din păcate în ultimii ani începe să aibă o eficiență redusă, la mulți pacienți efectul este doar de stopare sau ușoară atenuare, nu de rezolvare completă.

Cefuroxima se găsește ca substanță activă în mai multe antibiotice disponibile sub diferite denumiri comerciale (Zinnat, Cefuroxima, Cefuroxima Atb...). Este un antibiotic din clasa cefalosporine, este un antibiotic de sinteză, motiv pentru care reacțiile alergice la acesta sunt mult mai rar întâlnite decât la cele din clasa penicilinelor.

Dozele administrate în cazul infecțiilor dentare sunt:

Antibiotice sau antiinflamatoare pentru dinți? Am auzit pe mulți că iau pentru răceală antibiotice iar pentru infecțiile de la dinți antiinflamatoare / antidurere... Dar ce medicamente este corect să iei în funcție de problema avută?

Regula de bază este simplă și este eficientă în cele mai multe cazuri... Durerea se tratează cu antiinflamatoare, infecția cu antibiotice, invers nu există efectul dorit: