Cum faci backup (copie de siguranță) la pozele din telefonul mobil?

În general e bine să faci backup (copie de siguranță) la orice, deci și la pozele și filmulețele pe care le faci cu telefonul. E simplu, gratuit și nelimitat, trebuie doar să ai un cont de email Google sau Yahoo. Care sunt soluțiile cele mai bune?

1. Google Photo - serviciu oferit gratuit de BigG, nu trebuie să ai decât o adresă de email de Google, aplicația Google Photo instalată, setată și totul merge automat.

Aplicația oferă backup automat pentru toate pozele cu o capacitate nelimitată dar la o calitate maximă prestabilită dar suficient de mare; dacă telefonul face poze peste această calitate ele vor fi redimensionate automat de server la sincronizare spațiul rămânând nelimitat, dar dacă vrei să faci backup doar la calitatea originală (fără redimensionare) spațiul este limitat.

Aplicația oferă opțiunea de backup automată pe o conexiune internet wireless în momentul conectării, sau dacă chiar vrei și pe varianta mobil (traficul generat este mare).

Pozele pot fi grupate pe albume, pot fi partajate (share-uite...) cu alții... pot fi editate... din aplicație direct sau din browser accesând pagina dedicata din contul Google.

Atenție că pozele șterse de pe server sunt șterse automat și din telefon la prima sincronizare. Acțiunea nu este valabilă și invers (cele de pe server sunt păstrate acolo).

2. Flickr - serviciu oferit gratuit de Yahoo, oferă un spațiu de 1TB, teoretic suficient pentru multi ani... Avantajul este că acesta face backup automat la orice calitate.

Odată descărcate pe server, pot fi triate, șterse, partajate. Față de Google Photo când sunt șterse de pe server nu sunt automat șterse și din telefon.

Eu unul le folosesc pe amândouă în paralel, pozele din Google Photo sunt pentru utilizare imediată functie de unde am nevoie de ele, cele din contul de Flickr le țin acolo dacă am nevoie de ele la rezoluție maximă.


Update noiembrie 2018: Flickr nu mai aparține Yahoo și a anunțat că nu mai oferă spațiu nelimitat... dar eu unul am descoperit Orange Cloud (cu opțiunea nelimitat)

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019