Mergi la conţinutul principal
 • Alexandru Necula

  Născut în 1979 în București, licențiat al Facultății de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", București 2005. Membru al Asociației Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România.

  Tratamente stomatologice efectuate: 

 • Obturație pe dinte definitiv

  Cariile, acele mici puncte negre pe care le vezi pe dinții celui mic, par inofensive și nu par a trebui să fie luate în seamă... din păcate este complet greșit. De ce? Pentru că la cel mic față de tine, igiena nu este punctul lui forte, smalțul (acel strat dur de la suprafața dintelui) nu este complet format și maturat și să nu uităm dulciurile și sucurile pe care cel mic le adoră și efectul pe care acestea le au asupra dinților.

 • Endodonție

  Tratamentele endodontice acoperă succesiunea de tratamentele mecanice și medicamentoase urmate la final de obturarea canalelor de la nivelul rădăcinilor dinților.

  Tratamentul de canal (popular cunoscută ca scosul nervului) se face dacă:

 • Obturație coronară

  Cum și când e bine să-ți tratezi cariile prin plombe / obturații fizionomice pentru a nu fi prea târziu și pentru a nu apare durerea de dinți?

  Ce este "terapie dentară" / "odontoterapie restauratorie"? Este acea parte a stomatologiei care se ocupă cu obturarea (plombarea) cariilor de pe dinții frontali folosind materiale compozite fizionomice (estetice), sau cu cimenturi ionomere de sticlă semi-fizionomice dar foarte rezistente pentru dinții laterali.

 • Terapie dentară

  Tratamentele stomatologice de terapie dentară sunt probabil cele mai des cerute manopere stomatologice. Ce înseamnă "terapie dentară"? simplu: obturații (plombe) de orice volum și în orice zona a unui dinte, sau tratamente endodontice (scos de nerv).

  Când trebuie făcută o obturație?

 • Ce este caria dentară?

  Caria dentară este cea mai întâlnită aflicțiune pentru care un pacient cine la stomatolog... dar ce este de fapt caria dentară?

  Este zona în care un dinte începe să fie distrus de atacul combinat al acizilor și a anumitor specii de bacterii... leziunile carioase sunt acele puncte mic maro, negre, care lăsate netratate se vor mării, vor devenii sensibile, vor distruge complet dintele.

 • Ce este obturația dentară (plomba)?

  Obturația dentară sau popular renumita plombă pe dinte, este una dintre cele mai frecventă manoperă stomatologică care se realizează. Dar ce este?

  Obturația coronară este prima etapă prin care se repară, plombează, umple... după curățarea completă a zonelor afectate de carii sau alte tipuri de leziuni dentare (leziuni de colet, abraziuni...) gaura rămasă în dinte.

  Pentru realizarea plombelor se folosesc în general 2 clase mari de materiale: 

 • Când nu se mai poate plomba un dinte și trebuie făcută coroană?

  In cei peste 10 ani de stomatologie, întrebarea care am auzit-o cel mai des cred că a fost: de ce nu se mai poate plomba dintele? de ce trebuie îmbrăcat? de ce trebuie făcută coroană?

  Când un dinte nu mai poate fi obturat? Teoria zice că în momentul în care caria depășește 1/3 din volumul dintelui acesta ar trebui acoperit de o coroană. Această regulă poate fi ușor forțată până la 1/2 din volumul coroanei doar dacă dintele are încă nerv.