Mergi la conţinutul principal
 • Molarii de minte chiar trebuie extrași?

  Odată ce ai depășit vârsta adolescenței vei fi tentat să crezi că nu mai ai dinți care să apară, ceea ce poate fi o idee greșită. Molarii (măselele) de minte pot să apară (erupă) și la vârste mult mai mari.

  Știind mai multe despre molarii tăi de minte și despre problemele pe care le pot creea, vei putea să eviți eventualele surprize neplăcute.

  1. Toată lumea are molari de minte?

 • Extracție molar de minte

  Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții destul de frecvente. Molarii de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.

  De ce trebuie extrași molarii de minte?

 • Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte?

  Care sunt semnele că molarii (măselele) de minte trebuie scoși (extrași)? De ce trebuie extrași molarii de minte chiar dacă nu sunt cariați sau dureroși? Durere la deschiderea gurii, dureri care iradiază spre ureche, obraz umflat și muscat frecvent sună cunoscut?

  Molarii de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.