Mergi la conţinutul principal
 • Extracție dinte inclus

  Dinții incluși sunt acei dinți definitivi care s-au format, dezvoltat dar care nu au putut să erupă din lipsă de spațiu sau din cauza poziției / direcției incorecte de dezvoltare, și astfel au rămas blocați în os. Acești dinți se observă în majoritatea cazurilor doar pe o radiografie panoramică sau prin bombarea anormală a osului și a gingiei, situație foarte rar întâlnită. 

  Care sunt dinții care pot rămâne incluși?

 • Extracție molar de minte

  Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții destul de frecvente. Molarii de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.

  De ce trebuie extrași molarii de minte?

 • Chirurgie orală

  Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.

 • Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte?

  Care sunt semnele că molarii (măselele) de minte trebuie scoși (extrași)? De ce trebuie extrași molarii de minte chiar dacă nu sunt cariați sau dureroși? Durere la deschiderea gurii, dureri care iradiază spre ureche, obraz umflat și muscat frecvent sună cunoscut?

  Molarii de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.

 • Molarii de minte chiar trebuie extrași?

  Odată ce ai depășit vârsta adolescenței vei fi tentat să crezi că nu mai ai dinți care să apară, ceea ce poate fi o idee greșită. Molarii (măselele) de minte pot să apară (erupă) și la vârste mult mai mari.

  Știind mai multe despre molarii tăi de minte și despre problemele pe care le pot creea, vei putea să eviți eventualele surprize neplăcute.

  1. Toată lumea are molari de minte?