Mergi la conţinutul principal
 • Ce este implantul dentar?

  Implantul dentar este la ora actuală soluția folosită pentru a înlocui una sau mai multe rădăcini dentare pierdute în timp sau extrase din diferite cauze.

  Toate sisteme de implanturi de pe piață au cam aceeași idee în linii mari și folosesc cam aceleași materiale, diferențele sunt la nivel de tratare a suprafeței, de profil al spirelor, de conexiune cu bontul protetic...

 • Ce este detartrajul cu ultrasunete?

  Detartrajul cu ultrasunete este o manoperă stomatologică care ține de zona de profilaxie dentară... și care are ca scop îndepărtarea depozitelor / depunerilor de tartru (piatră) de pe dinți, dintre dinți, sau de sub gingii (sub-gingival).

  Pentru realizarea detartrajului cu ultrasunete se folosește ... detartrorul cu ultrasunete... un echipament care prin vibrația produsă sparge blocurile de tartru depuse... e un fel de ciocan percutor în super miniatură...

  Detartrajul cu ultrasunete:

 • Ce este obturația dentară (plomba)?

  Obturația dentară sau popular renumita plombă pe dinte, este una dintre cele mai frecventă manoperă stomatologică care se realizează. Dar ce este?

  Obturația coronară este prima etapă prin care se repară, plombează, umple... după curățarea completă a zonelor afectate de carii sau alte tipuri de leziuni dentare (leziuni de colet, abraziuni...) gaura rămasă în dinte.

  Pentru realizarea plombelor se folosesc în general 2 clase mari de materiale: 

 • Ce este pivotul endodontic sau RCR-ul dentar?

  Pivotul dentar endodontic, RCR-ul sau dispozitivul corono-radicular... este o piesă importantă în refacerea unui dinte distrus sau pentru armarea pe viitor a unui dinte cu risc major de fractură.

  Pivotul dentar sau RCR-ul este o piesă care face trecerea între rădăcina unui dinte și corona acestuia, introdusă pe traiectul fostului canal al nervului dentar.

  Există două variante posibile de pivoți dentari: