Abcesul este o colecție purulentă, bine delimitată de țesuturile din jur, formată în urma dezintegrării țesuturilor, de obicei sub acțiunea unor agenți microbieni sau parazitari... așa spune cartea.

Ce este abcesul dentar pe înțelesul oricui? este o umflătură ce apare pe gingie și se extinde de multe ori și in obraz sau, barbă, sub mandibulă...  punctul de plecare este un dinte cariat sau un rest de dinte...

Cefuroxima se găsește ca substanță activă în mai multe antibiotice disponibile sub diferite denumiri comerciale (Zinnat, Cefuroxima, Cefuroxima Atb...). Este un antibiotic din clasa cefalosporine, este un antibiotic de sinteză, motiv pentru care reacțiile alergice la acesta sunt mult mai rar întâlnite decât la cele din clasa penicilinelor.

Dozele administrate în cazul infecțiilor dentare sunt:

Antibiotice sau antiinflamatorii pentru dinți? Am auzit pe mulți că iau pentru răceală antibiotice iar pentru infecțiile de la dinți antiinflamatorii / antidurere... Dar ce medicamente este corect să iei în funcție de problema avută?

Regula de bază este simplă și este eficientă în cele mai multe cazuri... Durerea se tratează cu antiinflamatorii, infecția cu antibiotice, invers nu există efectul dorit: