Mergi la conţinutul principal

7 reguli esențiale pentru securizarea rețelei wireless Wi-Fi

7 reguli esențiale pentru securizarea rețelei wireless Wi-Fi

Dacă rețeaua ta wireless de acasă / servici nu e securizată, se pot întâmpla lucruri mai puțin plăcute cu datele tale sau cineva poate folosi traficul tău de date in scop propriu. Sunt câțiva pași simpli și aproape obligatorii pentru setarea unui minim de securitate pe o rețea wi-fi:

1. Logarea în pagina de administrare a routerului doar de pe o conexiune de rețea pe cablu nu wireless, mai ales dacă vorbim de o firmă. Folosirea conexiunii wireless poate face ca datele de logare să fie interceptate. Unele modele de routere au opțiuni care blochează administrarea pe conexiune wireless.

2. Schimbă userul pentru administrare dar mai ales parola implicită de administrare a routerului. Acestă este un pas obligatoriu și printre primii care trebuie făcuți odată ce ai instalat un echipament nou.

3. Schimbă numele implicit ar rețelei wireless, pune numele pe care îl vrei, dar evită să pui informații ca nume, apartament, ..chestii mai personale...

4. Folosește parolă pentru conectarea la rețeaua wi-fi, nu o lăsă neparolată și folosește criptarea pe sistem WPA2 nu WPA care este un protocol mai puțin sigur. Bineînţeles nu folosi o parolă banală.

5. Activează firewall-ul intern al routerului, acesta este un prim filtru pentru rețea, dar asta nu înseamnă că fiecare calculator nu trebuie să mai folosească un program firewall propriu.

6. Dezactivează WPS și UPnP, ambele protocoale fiind niște găuri de securitate cunoscute și exploatate destul de ușor.

7. Actualizează firmware-ul routerului la cea mai nouă versiune și mai verifică din când în când dacă nu a apărut o versiune noua. Aceeași recomandare se aplică și pentru sistemul de operare și programele principale din calculator...