5 motive pentru care care Quality of Service (QoS) trebuie activat

20 Martie 2018
Articol actualizat acum 1 săptămână
qos

Opțiunea Quality of Service (QoS) care se găsește pe majoritatea firmware-lor din routere este o opțiune ce este bine să fie activă, dar cu ce te ajută? Ce oferă bun pentru viteza de internet QoS?

Opțiunea Opțiunea Quality of Service (QoS) face ca routerul să realizeze automat o prioritizare a traficului în cazul în care aceste este foarte aglomerat. Cu alte cuvinte ce este important primește o bandă mai mare, ce nu este important mai puțin... Fără această opțiune routerele merg pe sistemul primul venit primul servit și așa e posibil ca unele lucruri să meargă prost și cu întreruperi.

Ce poți obține prin activarea Quality of Service (QoS) sau alte opțiuni echivalente (funcție de producător) pe un router?

1. Reducerea lag-ului sau latenței la jocurile online, lucru foarte important în anumite tipuri de jocuri mai ales în cele din seria MMORPG sau player-versus-player.

2. Îmbunătățirea calității semnalului video pe serviciile video din seria Skype, Google Hangouts sau similare.

3. Eliminarea întreruperilor de la serviciile care furnizează conținut online din seria Netflix, HBOGo sau cele de media streaming ca YouTube, DailyMotion, Vimeo, Spotify.

4. Reducerea lățimii de bandă pentru serviciile de download cum sunt cele de tip torrent și astfel oferirea unei canal suficient și pentru restul serviciilor care funcționează în paralel... altfel e ceva normal ca restul să meargă cu întreruperi.

5. Prioritatea pentru traficul de la un desktop față de late dispozitive ca de exemplu un smart-TV.

Funcție de tipul de router deținut există și alte denumiri sub care se găsesc aceste opțiuni similare: Wi-Fi Multimedia (WMM), Bandwidth Control, NAT Boost... toate având același scop, să ofere o lățime de banda de download împărțită echilibrat și prioritizat între toți utilizatorii de internet care sunt conectați simultan la același router.