10 obiceiuri care sigur iți strică dinții

07 Octombrie 2017
Articol actualizat acum 1 an
10 obiceiuri care sigur iți strică dinții

Care sunt cele mai nocive obiceiuri, alimente sau băuturi care te vor face sigur să ai nevoie de un dentist? colorează, atacă, fisurează, fracturează, cariază...

1. Cafeaua de dimineață, cana de ceai de la prânz și paharul de vin seara - vor schimba culoarea normală a dinților, aceștia se vor îngălbenii.

2. Folosești dinții ca pe un instrument (deschiderea unor ambalaje, dopuri de sticle) - e posibil să apară mici fisuri sau fracturi pe dinți sau la nivelul obturațiilor, coroanelor sau fațetelor

3. Covrigei, chipsuri, dulciuri între mese - vor oferi mediul perfect dezvoltării bacteriilor cariogene prezente în gură, deci viteza cu care cariile se vor dezvolta va fi mai mare.

4. Scrâșnești dinții noaptea (bruxismul) - vor apare suprafețe de tocire pe dinți, fisuri, fracturi, leziuni de colet, dureri în mușchii masticatori.

5. Bei des băuturi acidulate - vor produce un atac acid asupra smalțului, cu apariția unor pete albe care se vor colora în timp iar ulterior vor apare carii.

6. Fumezi - vor apare iritații ale gingiilor urmate de retracția lor în timp, dinții se vor colora, gura va avea miros neplăcut.

7. Ronțăi medicamentele care se sug, sau bomboanele - pot produce fisuri sau fracturi.

8. Uiți să te speli pe dinți seara - nu e o scuză... spălatul de seara este cel mai important.

9. Tulburări care te fac să vomiți (sarcină, anorexie/bulimie) - dinții vor fi supuși atacului acidului gastric care este foarte puternic.

10. Ai un piercing în buză sau limbă - pot apare zone de uzură, fisuri sau fracturi ale dinților.